5 rövidet sípol a gép és nincs kép (fekete) mit tegyek?
Vettem egy új gépet összeraktam új alaplap van benne:
-Asrock 970Extreme3 R2.0
-Cpu: Amd fx 6300 (6 core)
-Ram: Kingston 8GB DDR3 1333MHz HyperX Fury Blue HX313C9F/8 memória
- Winyó: 1 Tb 7200 rp western digital
- Táp: Cooler master 500 w
Processzor, vagy alaplap hiba!
Ha van másik alapod, akkor próbáld ki azzal, vagy az alapot, egy másik procival.
De lehet, hogy nem is hiba, hanem csak simán nem bírja az alaplap, az FX procit, ugyanis 20K alatt nincsenek olyan lapok, amik elbírják rendesen őket.
Ez a nagyon határesethez tartozik.
Ott írja, 5 sípszó = Alaplap, vagy processzor hiba.
És nem értem, hogy hogy tehettél, egy FX 6300 mellé egy GT740-es kártyát.
A VGA, nem elég a CPU-hoz.
Ha a VGA 100%ra meg van hajtva, akkor a procid, nem 80 vagy 90%-ban van kihasználva, hanem max 20%ban. így csak megfőzöd a kártyát, és a proci meg nem csinál semmit se.
Ide MINIMUM egy R9 270 illene, illene?!, KELL!
adjam el a kártyát és vegyek ujjat ? biztos vagy benne?
az oldal szerint ahonnan rendeltem működik.....
és ha új a processzor és az alaplap miért csipog ? vigyem szervizbe?
és ha megveszem az új kártyát akkor elindul ?
amúgy lehet hogy túl sok olyan gyári hőálló olajat tettem a procira vagy mi ?
Egy kicsi borsó szemnyit kell csak rányomni, utánna rányomni a bordát, és az első használat után az normálisan beáll a helyére.
Kártyát, cserélj ha játékra vetted a gépet, mert még a NFSMW is talán hogy menne vele.
Én a helyedben elvinném szervizbe és megkérném hogy nézzék meg az alaplapot, és a procit, mert mint írtad megy a gép, de 5-öt sípol, és nincs kép.
Amúgy ezt a jelzést a BIOS adja, csak az a baj, hogy nem tudják megcsinálni úgy hogy megkülönböztesse, hogy a prcoi vagy az alaplap a hibás.
Akkor szerintem meghalt a BIOS, vagy az alaplap.
Próbáld meg azt, hogy kiveszett az alaplapi elemet, vársz egy 10-20 percet és utánna vissza teszed.
Ha utánna se jo, akkor ha van meg rá gari, akkor játszott meg a garit, de előtte mindenképp vidd el egy szervizbe az alaplapot.
Azért ha van ismerősöd, akinek van AM3+-os alaplapi, és támogatja a te profitját, akkor beszélt meg vele, hogy nézzétek meg az o gépekben, hogy jegypénztár, ha megy, akkor alaplap probléma áll fenn mindenképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!