Jól gondolom, hogy ezért lassú a gép?
Figyelt kérdés
Rokonomnak van egy 2Gb DDR2-es 800Mhz memóriával és Dual Core E6600-as procival rendelkező gépe. Elég lassúcska már, ha megnyitom a Mozillát a RAM-nak 92% már foglalt, sajnos videókártya sincs benne, csak alaplapi, ami szintén a gép memóriáját használja. Gondolom így a 2GB az már kevés. Jól látom, hogy érdemes lenne bővíteni 4GB RAM-ra és valami gyengébb videókártyát beletenni, hogy ne az alaplapit használja? A gép csak netezésre, és facebookos játékokra van használva.2016. febr. 21. 17:54
1/8 anonim válasza:
Ha windows 7 van a gépen és nem xp,akkor lehetséges,hogy a ram miatt lassú,és ha nem akkor minden bizonnyal a merevlemez vagy a proci,attól függ milyen régiek.
2/8 meszike91 válasza:
Érdemes lenne bővíteni, egy mai böngészőnek 2 giga már édeskevés.
3/8 A kérdező kommentje:
Win7 van a rokonom gépén, az én gépemben is ilyen proci van, szintén win7-el, csak 4GB DDR3-as memóriával és teljesen normálisan lehet netezni.
2016. febr. 21. 18:05
4/8 anonim válasza:
kezdj tiszta profillal firefoxon!
5/8 anonim válasza:
A Defendert érdemes leállítani-letiltani. (services.msc)
6/8 anonim válasza:
Valószínű, mert ha elfogy a RAM akkor a Windows kénytelen a merevlemezre mozgatni egy részét, majd vissza is kell hoznia onnan ha megint kell, márpedig a merevlemez sokkal lassúbb mint a RAM (ezért van hogyha kerreg a merevlemez amikor lassú a gép).
7/8 anonim válasza:
A win 7 már alapból 1gb ramot foglal igy a mai alkalmazásokhoz a maradék 1gb már édes kevés.
8/8 A kérdező kommentje:
Hát ez igaz, de most megint újratettem, és eddig normálisan ketyeg. Valószínűleg még szűzen sikerült benyelni valami vírust, pedig mindig a vírusirtóval szoktam kezdeni a programok telepítését. De azért még bővítem 4Gb-ra a RAM-ot, biztos ami biztos.
2016. febr. 22. 20:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!