Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a procihűtő jól van beszere...

Ez a procihűtő jól van beszerelve? Több alant.

Figyelt kérdés

TEhát NOctua nh-u9s-ről van szó, most vettem nemrég pc-t, és interneten láttam képeket noctuáról, ekkor vettem észre hogy nekem nem igy van berakva.

Tehát itt egy kép a helyes berakásról:

[link]

Itt ugye a hátsó ventinek háttal van, de nekem pedig szembe van a hátsó ventivel... Jól van igy? nem lesz turbulencia, hurrikán, stb? Gépház amugy: zalman z9 neo

2016. jún. 20. 04:28
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha nincsenek hőfok problémáid akkor jól van így is, de nem nagy ügy fordítani rajta egyet. :)

Nekem olyan hülye az alaplapom, hogy egy ilyen dizájnú hűtő ventillátora FENT van, nem bal vagy jobboldalt..

2016. jún. 20. 07:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát jót nem tesz az biztos, sokkal nehezebben távozik a meleg levegő a házból így.
2016. jún. 20. 07:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Remélem nem mondok nagy hülyeséget, de a hűtőről készült képeket elnézve, nekem úgy tűnik, hogy a hűtőborda szimmetrikus. Nem lehetséges, hogy a ventilátort simán át lehet tenni a másik oldalára, úgy persze, hogy hátrafelé fújjon?
2016. jún. 20. 09:08
 4/9 anonim ***** válasza:
2016. jún. 20. 09:09
 5/9 A kérdező kommentje:

köszi a kommenteket!

1-es: fordítás alatt átszerelést értesz ugye? tehát lecsavarozni, ujbol felrakni - na ezaz amit nem vállalok a nagy ormótlan kezeimmel... oda se férek hozzá

2-es: biztos vagy benne? mert a gépház ventilátora kifelé sziv, mig noctua befelé, tehát nem ütköznek...

3-as: ezt hogy érted hogy át lehet tenni a másik oldalára??? netán forgatható vagy mi???

4-es: megnéztem az oldalt de mi az amit látnom kell? mert itt csak tulajdonságok vannak

2016. jún. 20. 14:10
 6/9 anonim ***** válasza:

4-es: A rajzok, amin látható, hogy van olyan variáció, mikor a hűtőborda másik oldalán is van egy ugyanolyan(?) ventilátor.

[link]

[link]

Ugyanazzal a clips-szel (az a drótizé) nem lehet a ventit a másik oldalra rögzíteni? (Nyilván úgy, hogy hátrafelé fújjon.)

2016. jún. 20. 14:51
 7/9 A kérdező kommentje:
utolsó: igen, én is észrevettem már hogy a hűtőborda két oldala ugyanaz, ventinek meg ilyen gémkapocs vagy milyen felfüggesztése van, igy egyszerű lesz áttenni... De amugy maradhat igy forditottan? Mert irtad hogy lehet 2 ventilátort is rátenni, tehát hátrafelé is mehet egy akkor...
2016. jún. 20. 15:06
 8/9 anonim ***** válasza:

A hűtésnél az a cél, hogy a gépházban egy stabil EGYIRÁNYÚ légáramlat előröl friss levegőt "hozzon be", a bent keletkezett hőt hátul "kivigye".

[link]

Nem az a baj, ha a ventilátor a hűtőborda hátsó oldalán van, hanem ha az általa keltett légáramlat rossz irányba (előre) viszi a procin keletkezett hőt.

A ventilátor maga nem szimmetrikus? Nem fordítható tetszőleges irányba? (A ventiken szokott lenni egy kis nyíl, ami a légáramlás irányát jelzi. Egyébként a lapátok domború oldala felől áramlik a homorú oldala felé.

[link]

(Megjegyzés : Van egy másik módszer, ahol a meleg levegő felül távozik, de ehhez megfelelő ház is kell.

[link] )

2016. jún. 20. 16:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Ne bonyolítsuk túl az életet.

Elől BE/hátul és persze esetünkben felül , mert a meleg levegő - mint tudjuk - felfelé száll, KI. Ez látható az általad is belinkelt képen.

[link]

A képen mind a processzoron lévő, mind a hátsó ventilátor hátrafelé fúj, hogy a meleg levegő hátul távozhasson.

Ki szerelte be a processzor hűtőjét? Ha direkt így rakta be, őt kellene megkérdezned miért, mert lehet, hogy van benne koncepció.

2016. jún. 20. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!