Mire kell odafigyelni fejhallgató választásnál?
Szeretnék egy új fejhallgatót venni, de ötletem sincs, melyik lenne számomra jó. Néztem teszteket, olvastam teszteket, de nem is tudom, mire kell figyelni, tehát csak mondta mit tud, én meg csak "ok".
árukeresőn nézelődtem, sok helyen volt fejhallgató frekvencia stb.
Illetve ti mit ajánlanátok, a következő kritériumokkal:
-Vezetékes legyen
-25 ezer alatt legyen (magyar boltokban, webáruházakban)
-játékra használnám, ahol fontos, hogy a lépéseket, ehhez hasonló hangokat tisztán halljak (és azt is melyik irányból)
-legyen rajta mikrofon (semmi extra, csak ne zúgjon, ne legyen zajos, ha torzít vagy ilyesmi az nem számít annyira)
-jó lenne, ha mute gomb lenne a kábelen (de ez nem fontos)
-színre a fekete-piros lenne az igazi, de a fekete is megteszi, dizájnra annyi, hogy nem szeretem a futurisztikus dolgokat, minél letisztultabb annál jobb.
Ezek alapján ezeket néztem:
Kingston hyperx cloud 1
logitech g230
de ti mit ajánlanátok? illetve mire figyeljek a kiválasztásakor, ha nem tudtok mit ajánlani?
köszönöm a válaszokat
Gamer fejhallgatót nem szabad venni, játékra sem. Ennek elég komoly okai vannak, elsősorban az, hogy a kompaktság rengeteget ad az árához és olcsóbb (és minőségibb) különálló mikrofonnal vásárolni fejhallgatót, ráadásul az 5.1/7.1 marketingfogás, néhol a ledek, vagy mint mondtad, futurisztikus design és egyéb marketingkiegészítők is leharapnak egy nagy cafatot a tényleges hangzásból, már ha a saját ársávjában nézzük a konkurenseket. Aztán ha már az a lényeg, hogy ne legyen zajos a mikrofon, az már alapból kilövi a kompakt megoldásokat, mert ezt ilyen ársávban nem lehet megoldani.
Viszont itt már nagyon jó professzionális fejhallgatókat lehet kapni, AKG, Audio-Technika, Behringer, Sennheiser, Shure, Superlux (kb ennyi jut eszembe) brandek között. Nyilvánvalóan ha mindenképpen ragaszkodsz a gamer termékekhez, akkor jelenleg a hyperx cloud (sima) az egyetlen, ami normális ajánlatot tudott adni.
#1 köszi, hogy kifejtetted.
#2 igazából nekem fontos is a kompaktság: nagyon praktikus, hogy rajta van a mikrofon. Amiket ajánlottál márkákat, ott inkább a zenei hangzás fontos, nem? Nekem a zenei hangzás nem túl fontos, nem sokat hallgatok zenét.
Nem ragaszkodom annyira a mikrofonhoz, mert a régit használhatom végül is mikrofonra, másra úgy sem nagyon jó. Köszi a válaszod, ment a zöld
"Amiket ajánlottál márkákat, ott inkább a zenei hangzás fontos, nem?"
Nem a zenei vagy gamer hangzás a lényeg, hanem a "hangzás". Legyen dinamikája (hangos és halk hangok is hallatszódjanak), egyenletes frekvenciaátvitel, külső zajok kizárása, stb. Ezek a szempontok közösek a zenehallgatással.
Még egy fontos szempont: kényelmes legyen. Hiába csúcs a hangzása, ha fél óra után már nyomja a füled, leizzadsz benne, folyton félrecsúszik, nem lehet rendesen beállítani a pántot, stb.
Ez a cikk is hátha segít.
De a fentebb írt márkák is nagyon jók. A legbiztosabb, ha elmész egy boltba, és kipróbálod őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!