Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi teszi a jó tápegységet?

Mi teszi a jó tápegységet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az elmúlt időszakban elég sokat szöszmötöltem a Hardver kategóriában, részint mivel tervben van egy új gép összerakása, és arra lettem figyelmes, hogy bármelyik kérdező kiír egy konfigot értékelésre, az első ami a válaszok közé érkezik, hogy mennyire szar a táp. Gyerekek, ti nagyon vágjátok a tápokat! Nem tartom magam technikai analfabétának (bár programozó lévén inkább a szoftveres oldalhoz húzódom jobban), de sosem tudtam igazán kibogozni, mégis mi alapján/hogyan állapítjátok meg, melyik táp jó, és melyik robban fel az ember kezében?

Nos, lesz aki rám szánja az időt, és kioktat? :)

2016. jún. 20. 21:52
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

Barnább rész -> összefoglaló kinyitása

Sok sikert!

2016. jún. 20. 21:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Vannak itt páran akik jobban tudják nálam.De ez elég összetett dolog.Egy tápnál nem számít a hatásfok,nem számít a teljesítmény és az sem hogy mi van ráírva.A belseje,a kondija,a megfelelően leadott feszültség számít.Vannak olyan gyártok akik csak rossz tápokat gyártanak:LC,Codegen és társaik,ezeket fel lehet ismerni mert meglepően olcsóak.De veszélyes még a Chieftec IArena-ja,a Cooler Master Elite Power/Knight szériája is.

A jó szériák amikkel jó ha tisztában van:

Corsair CX(OC-ra alkalmatlan,átlag használatra alkalmas)

Chieftec CTG(irodai gépekbe,kisebb fogyasztású gépekbe)

XFX TS/Pro(a legmegbízhatóbb tápok egyike)

FSP Aurum Gold(OC-ra alkalmas megbízható tápok)

Az összeset így fejből nem tudom,biztos lesz olyan aki majd leírja.

2016. jún. 20. 21:58
 3/6 A kérdező kommentje:

Seasonic tápokat szokták még gőzerővel nyomni, azt tudom jól :D

Hát köszönöm a linket, meg az eddigi lecture-t, igyekszem a legjobbat kihozni a kapott információkból :)

2016. jún. 20. 22:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Nos alapvetően gondold el, hogy a táp alakítja át a 230V ot 12v ra ami a gépnek kell. Na most gyanús, hogy van mondjuk 400w os táp 3000 ért és 30 000 ért is. Na ez nem véletlen. A táp a számítógép valódi szíve. Ezek a komponensek eléggé érzékenyek az extra feszültségre. Hamarabb halnak jobban melegszenek pár extra mili volt tól is. A gagyibb tápokban nincs jó védelem, könnyebben halnak.

És itt jön a lényeg, egy drága táp is meghalhat hiba miatt 1 év után, de nem mindegy hogy kapálózva mindent magával rántva fullad meg vagy szépen csendben elsüllyed. Mert a szar tápok a védelem híján küldik az áldást és viszik magukkal a többi komponenst.

Szóval ez a lényeg, az olcsó szar táp is el fogja vinni a gépet akár évekig is, de nem annyi ideig, és jóval nagyobb az esély, hogy megpusztuláskor megy vele más is.

A kókány boltok azért adják az olcsó tápokkal a gépeket mert a mezei vásárló azt veszi meg mert az "ócsó", ráadásként ha elromlik akkor ugye jön a pénz mert újra hozzá mennek új 3000ft os tápért.

2016. jún. 20. 22:36
 5/6 A kérdező kommentje:
#4 Köszi, de kicsit mellélőttél a kérdésnek. Azt én értem jól, hogy a minőségi táp azért jobb, mert kevésbé érzékeny, tovább bírja, és jobban óvja a gépet meghibásodás esetén. A kérdés lényege nem az volt, hogy miért jobb egy Seasonic táp pl egy nevenincs akárminél, hanem, hogy mi alapján lehet ezt meghatározni, mik azok az információk, technikai paraméterek, amik alapján azt lehet mondani, hogy ez és az a táp minőségibb.
2016. jún. 20. 22:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Jaa, bocsi akkor. Paraméterek alapján sehogy. Elektronikai tudás kell hozzá. A hozzáértők a belsőnek a pillantása után tudják hogy jó e. Maga a belső felépítés, az alkatrészek, a kondenzátorok márkája például és sok ilyen apróság.
2016. jún. 20. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!