Hogyha kevesebb FPS-em van mint ahány Hz-es a monitor akkor mi történik?
Tessék, még válogatni is tudtok.
https://www.youtube.com/watch?v=AURWBEeF72Q
https://www.youtube.com/watch?v=m6igZbQm75s <-- Próbáljátok vele csinálni. De nem ám efarokméregetésre használni mert abból nem lesz semmi, csak az, hogy meg se nézted....
!Én! Simán észrevettem a 60 ás 120 Hz közötti különbséget, viszont 60 és 144 között már nehezen, de valamit még érzékeltem belőle, de a 144-et már 100%-hogy nem, mert mindegyik 144 Hz-es állásra 120-at mondtam.
Na skacok, megjöttem, megint nekem kell rendet tenni? A TV-knek általában (egyáltalán) nincs 100Hz vagy magasabb refresh ratejük, úghogy mindannyian baromságot mondtatok. Vagy szerintetek a plazmaTV-k tényleg 600Hz-sek? Vagy bizonyos Led TV-k tényleg 480/240HZ-sek?
Először írd le a monitor típusát, mert így marhára nem tudunk vele mit kezdeni és ELŐSZÖR NÉZD MEG A CSATLAKOZÓKAT!
HA VGA CSATLAKOZÓT VAGY RÉGEBBIT LÁTSZ RAJTA, AKKOR AZ ADATÁTVITEL 1080@60Hz-RE KORLÁTOZÓDIK ÉS HIÁBA LESZ HUSZONMILLIÓ FPS, CSAK 60 KÉPKOCKÁT TUD BEFOGADNI MÁSODPERCENKÉNT. Így felesleges belemennünk technikai részletekbe, mert így a legegyszerűbb megállapítani, hogy ez így baromság.
Aztán a monitor típusa: mire vonatkozik a 100Hz? A refresh rate-re? Az interpolation rate-re? CRT monitorok esetén a felvillanás gyakoriságára (hogy ne fáradjon a szem)? Vagy a hálózati frekvenciára? DE VONATKOZHAT BÁRMI MÁSRA A KIJELZŐN AMI ISMÉTLŐDŐ JELENSÉG ÉS ÍGY BELEBIGGYESZTENI, HOGY "100HZ MONITOR" HATALMAS BAROMSÁG.
A TV-k egy bizonyos interpolációs technológiát is alkalmazhatnak, amik két két
képkocka közé bevetítenek egy harmadikat, így hiába írják rá, hogy 100hz, vagy 200hz vagy 20 millió hz, ez egy 50/60Hz monitor, amiben megduplázzák a képkockák számát utólag. EZ HATALMAS LATENCYT AD ÉS ÍGY JÁTÉKRA VAGY INTERAKCIÓS TEVÉKENYSÉGRE NEM LESZ ALKALMAS, de legalábbis nagyon zavaró lesz. Ezt a technológiát azért alkalmazzák egy jó ideje, mert már rég felismerték, hogy 24Hz nem elég ahhoz, hogy teljesen természetesnek lássuk az eseményeket (ezért az is baromság az, hogy 24Hz-nél többet nem látunk) és így megjelentek azok a monitorok, amiket ezt szorozzák fel (48Hz, 120Hz, 240Hz stb).
Mivel filmnézésnél a latency senkit nem érdekel (amíg összhangban van az audióval - de arra is raknak utólag késleltetést), így ezt soha nem kellett figyelembe venni. De mivel te teljesen másra akarod használni a TV-t, ezért körültekintőbben kellene eljárnod.
Ádám, a VGA-t ne használd a videokártyára, mert egyrészt semmi köze a kettőnek egymáshoz, másrészt a monitorok kontextusában nagyon félrevezető.
A válaszidőnek (response time) pedig nincs köze a késleltetéshez (latency).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!