Ez most komoly? Akkor mi lesz itt ha még jönnek az egyedi hűtésűek?
És ez még csak a referencia....
Tudtam én, hogy ez a kártya nálunk soha a büdös életben nem lesz 60 ezer forintért inkább számítottam 80-ra alaphangon.
Oké, tudom ez a 8GB-os verzió majd lesz ebből 4GB-os is, de tuti az se lesz 80 ezer még akkor se ha referencia.....
Mi a gyász van már forint, hát hova a rákba süllyedsz?
Komolyan mondom még a lej is többet ér aztán hagyjuk az országot ahol használják....
Jó tudom úgy is esni fog az ára mert ki az a hülye aki ennyiért meg is fogja venni a ref. kártyát, de ez akkor is qqrrrva sok.
Nem egy hamar cserélem a HD7970-em az tuti....
Ez valóban rohadt sok,a tesztet megnéztem de ha ez 100K körül lesz a GTX970-nek meg lemegy az ára akkor a 970 jobban meg fogja érni mint az RX 480.A különbség meg elenyésző,mondjuk FHD esetén sok helyen jobb mint a 970,de ennyivel nem ér többet...
Az RX 470 lesz majd 70K ezek szerint?
Fog ez lejjebb is menni, de a nagykereskedések egyenlőre el akarják adni 390-eket is.
Nem a Forint-tal van a probléma, 239$-nak 68000 ft-ra kélne kijönnie.
A 2gb-os 380-nak 199$(56000ft) az ajánlott fogyasztói ára(ami nagyjából megfelel a itten áraknak), idővel 480 ára le fog menni arra szintre.
Jó lenne ha tényleg elkezdene esni az ára a tudásához mért intervallumba ugyanis akármennyire is nem akarom cserélni a kártyámat de ahogy elnézem kezd bedögleni, egyre többször "áll le"....
De szeretem, mikor gyűjtenék valami másra, erre VGA-t kell cserélni a gépben hát az eszem megáll, pedig annyira jól bírta még a tuningot is...
A 970 áráról mi a véleményetek?
Esni fog még egy kicsit?
Vagy most ez lesz a "végleges" és inkább a használt piacot böngésszem inkább?
Vagy az R9 390 áráról?
Valami javaslatot kérek.... Tudjátok mit inkább küldjétek az energiát, hogy a kártyám kibírja még augusztus közepéig. SZURKOLJATOK!!!
A mai nap csupán 4x játszotta el az említett hibát....
Az RX 480 ár-teljesítmény aránya így se vészes, mivel olcsóbb és erősebb, mint egy R9 390.
970 most jó vétel, de 3,5gb VRAM hosszú távon probléma lesz.
Az igaz, de nem hinném, hogy probléma lenne, mert nem nyomom az AAA játékokat még a "970 idejéből" sem.
Egyébként is FHD/QHD-ban szoktam játszani és az általam használt játékokból eddig a 7970-ből is 2,7 GB-ot zabált, az is az új Star Wars volt, szóval nem fenyeget nagyon a 3,5 GB.
Nem baj, augusztus közepéig csak normalizálódnak a dolgok és talán a 3xx-as széria is vagy a 980 is megfizethető lesz a számomra.
Kicsit elfogult vagyok, mert a büdös életbe nem vennék AMD-t... Persze ettől nem szólom le, hiszen remek kártyáik, processzoraik vannak.
Amiért nem vennék AMD-t, az az hogy ahány AMD cuccom volt, mind beadta a kulcsot. Igen, még az FX 6300-as is.
Ennek a kártyának jelen pillanatban semmi értelme nincs.
Van rajta 8 GB VRAM, ami jó.. lenne, ha a teljesítménye is megfelelő lenne hozzá.
Az áráról.
1. Marketing. A régebbi típusokat ki kell üríteni, így azok olcsóbbak, az új pediglen drágább.
2. Alap fogyasztói ára 240 $. Erre rá jön a 12% vám, a 27 % adó, és a kereskedői árrés. Egyszóval majdnem 50%+ megy a kártya valódi árára.
Mindentől eltekintve, aki AMD fan, az vegye meg nyugodtan. Rossznak nem rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!