Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem aktiválódik a 6 mag?

Miért nem aktiválódik a 6 mag?

Figyelt kérdés

Van egy athlon II x4 640 procim amiből létezik oem és box verzió.

OEM: ADX640WFK42GR a kupakon (nem volt kedvem szétszedni a hűtőt hogy megnézzem nekem oem van e ami Thuban-ra épül és 6 magosítható vagy box ami csak 4)

Viszont az alaplapom képes unlockolni és ha a biosban bekapcsolom az unlockot akkor az activated core menüben megjelenik 5th és 6th mag. Ezeket is aktiválom majd újraindítom a gépet az elmentett beállításokkal de nem nevezi át a procit a rendszer amire kéne és a cpu-z is továbbra is 4 magot ír. Induláskor a bios ezt írja "Activated 4 core!" Tehát csak 4 mag van de a biosban 5 -ről meg 6-ról volt szó.

És még azt nem értem hogy ha "aktiválom" ezeket a szellem magokat akkor az everest ilyen 65 celsiust ír mind a 4 magra(asztal közben) de a hűtő egyáltalán nem forró ugyanúgy hideg. és ha újraindítom és kikapcsolom ezt az akjtiválósdit a biosban akkor visszaáll 21 fokra a cpu magok hőmérséklete. Ezekre van magyarázat?

2016. júl. 3. 23:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg 4 magos proceeszorod van.Biosz kever valamit,ha nem aktiválja a 6 magot,akkor 4 magos.
2016. júl. 3. 23:33
 2/5 Alex Fly ***** válasza:

Ha nem tudod biztosan, milyen a CPU-d, akkor ne vedd készpénznek, hogy vannak benne letiltott, de aktiválható magok. Ha vannak benne, akkor az is elképzelhető, hogy azért lett letiltva, mert hibás -így hiába aktiválnád, nem fog működni.

A hőmérsékletkijelzésnek meg prózai oka van: az UCC feloldása esetén nem működnek normálisan a szenzorok. Legalábbis az AsRock deszkám kézikönyvében ez külön ki is van emelve. Valószínűleg nálad is ez lehet a gond...

2016. júl. 4. 10:14
 3/5 anonim ***** válasza:
#2+1 Egyébként igen,nem véletlenül vannak letiltva a magok.Azert vannak tiltva mert instabil a működés velük
2016. júl. 4. 11:32
 4/5 Alex Fly ***** válasza:
@3: nem feltétlenül. Üzletpolitikai okokból is árulhatják az adott procit kevesebb működő maggal. De persze előfordulhat, hogy azért tiltott, mert nem működik megfelelően. De még ebben az esetben is létezik olyan, hogy teljes értékű működő core lesz belőle, esetleg csökkentett órajelen vagy némi feszültségállítás után. Mindenesetre a plusz magok működése egyáltalán nem garantálható...
2016. júl. 4. 13:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Persze hogy nem és nem is mondtam egy szóval sem hogy nekem biztosan működni kéne, csak ezeket nem értettem miért vannak. De így már világos főleg a hőmérséklet volt furcsa, de amint alaphelyzetbe állítottam megint normálisan mutatja. Azért köv. szétszedésnél megnézem mi is van ráírva..
2016. júl. 6. 01:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!