AI amit nem tud egyhamar elvenni, mit érdemes tanulni? Programozási nyelv/terület (bővebben lent)
Algoritmikus gondolkodással, de korszerű programozási nyelv ismerete nélkül mit érdemes tanulni, amit egyhamar AI nem vesz el?
Az alábbiak mennyire jók?
- PLC programozó, automatizálási mérnök/technikus, vezérléstechnikai programozó.
- Junior SQL fejlesztő, adatbázis adminisztrátor, adatszakértő, ETL fejlesztő.
- Linux rendszergazda, rendszerüzemeltető, L2 support szakember.

válasza:

válasza:Azért nem sok ilyen munka van, amit az AI átvenni készül, egyelőre. :)
Aki azt állítja, hogy egy PLC karbantartó vagy egy Linux rendszergazda munkáját majd átveszi az AI, emberi időn belül, az nagyjából a 20 éves, egyetemről kipottyant emberke lehet maximum, akinek fingja nincs ezekről a szakmákról mert egy percet sem dolgozott még bennük.

válasza:

válasza:

válasza:Hogy veszi el?
Nem munka, levelezős egyetemi beadandó: IoT eszköz bekötése, programozása, szerver oldal kódolása és dockerizálása ChatGPT-vel pár óra, korábban talán több nap lett volna nulláról. De ha nincs ott az ember, senki nem csinálja meg, nem tud apró módosításokat végezni, vagy az igényt megérteni, megfogalmazni.
Nem elveszi a munkádat, a munkádban kell használnod.
Persze lesz olyan, ahol jó ideig nem lesz rá lehetőség, de azok inkább kétkezi munkák.

válasza:#5:
Persze, álmodozz csak nyugodtan, hogy a garázsodban autodidakta módon majd kitanulod a milliárdos gyártósorok lelkivilágát, miközben egy komolyabb PLC-t vagy ipari robotot még messziről sem láttál. A rendszerüzemeltetésbe ugyan bele lehet szagolni otthoni szerverekkel meg virtuális gépekkel, de az ipari automatizálás az nem egy online kurzus, ott ha valamit elrontasz a kódban, akkor nem egy hibaüzenetet kapsz, hanem egy többtonnás gép vágja falhoz a munkadarabot vagy töri el valaki lábát. Elméletet ugyan olvashatsz a neten, de gyakorlati helyszín, drága hardverek és komoly szakmai felügyelet nélkül ez az egész csak elméleti okoskodás marad, amit egyetlen komoly gyár sem fog értékelni, ha nincs mögötted valós tapasztalat vagy egy papír, ami igazolja, hogy nem gyújtod magadra az üzemet az első napodon. Ha tényleg ezt akarod, keress egy gyakornoki helyet vagy egy technikus képzést, mert a YouTube-videóktól nem leszel mérnök, csak egy önjelölt barkácsmester, akit az első komolyabb hibaüzenetnél úgyis ki fognak röhögni a rutinos szaki arcok!

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
FIGYELEM! HOSSZÚ A LEÍRÁS, de kérlek 🙏 olvasd el, mert csak így érthetem meg, és ez fontos nekem. Ezen már annyit ábrándoztam, hogy eljött az ideje, hogy játékkészítők, programozók, vagy más hozzáértő szakemberek segítségét kérjem, hogy végre megtudhassam az igazat...
Mérnökinformatikus BSc nappali hallgató vagyok és az átlagtól jóval kimagaslóbb eredményeket produkálok, sokkal okosabb vagyok a szaktársaimnál, ami a vizsgaeredményeimen is tükröződik. Matek és az a programozás az erősségem de lényegében egyik tárgy sem okoz gondot....
Arra gondolok, hogy el lehetne olvasni valahol: "milyen állások válnak lehetővé adott programozási nyelv, vagy fejlesztőkörnyezet elsajátításával... "C++: beágyazott rendszerek, ... <felsorolás> Python: kimutatások készítése, gépi tanulás, ... <felsorolás> Tehát...
Van egy div, amiben benne van a slider 4 képpel. A képek width=100%. Ahogy egyre inkább kisebbre méretezem a böngészőt, úgy lesz egyre nagyobb üres hely a slider alatt.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!