Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Python 3.5.1 print egy sorban?

Python 3.5.1 print egy sorban?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

most kezdtem tanulgatni a python nyelvet a Gérard Swinnen: Tanuljunk meg programozni Python nyelven könyvből, ha jól tudom ez 2,7 -es verzióhoz irodott talán? És van pár különbség.. Mint pl. az egyik feladatban:

"Az alábbi kis program a « Fibonacci sor » első tíz elemét íratja ki. Egy olyan számsorról van szó, amelynek

minden tagja egyenlő az őt megelőző két tag összegével. Elemezzük ezt a (többszörös értékadást helyesen

alkalmazó) programot. Írjuk le a lehető legjobban az utasítások szerepét.

>>> a, b, c = 1, 1, 1

>>> while c < 11 :

... print b,

... a, b, c = b, a+b, c+1

Amikor elindítjuk a programot, a következőt kapjuk :

1 2 3 5 8 13 21 34 55 89

A Fibonacci sor tagjai ugyanabba a sorba vannak kiírva. Ezt annak a vesszőnek köszönhetjük, amit a print

utasítást tartalmazó sor végére írtunk. Ha töröljük a vesszőt, akkor a számok egymás alá lesznek írva."

.

.

.

Na most én hiába irok vesszőt akárhova, nem egy sorba irja ki. Ezt hogy lehetne megoldani?

Válaszokat köszi!

2016. jún. 25. 14:44
 1/5 anonim ***** válasza:
2016. jún. 25. 14:53
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2016. jún. 25. 14:56
 3/5 anonim ***** válasza:
83%

Ha a könyv Python 2.7-et használ, te is tedd azt. Ne tévesszen meg az alacsonyabb verziószám, a 2.7 nem elavult, egyelőre az is aktív fejlesztés alatt áll. A különbségek pedig - legalábbis a te szinteden - elhanyagolhatóak.

Ha a 2.7-t ismered, egy délután alatt megtanulod a Pyhton 3-at. Amúgy felénk senki nem használ 3-at, kivétel nélkül mindenki a 2.7-nél maradt (egy kutatóintézetben dolgozom).

2016. jún. 25. 15:16
 4/5 A kérdező kommentje:

Értem , köszönöm szépen!

Azért gondoltam hogy a legfrissebb verzióval kezdek, mivel emelt informatika érettségin is valószinuleg majd ez lesz. Bár jobban örülnék, ha majd abban irhatnám meg amiben tanultam egész idáig. De ha csak ennyi a különbség, átállok. :)

2016. jún. 25. 15:45
 5/5 anonim ***** válasza:

Abban az anyagban, ami az emelt szintű érettségihez kell, nem lesz gond, ha a 2.7-el gyakorolsz, lényegében a print lesz beépített függvény a 3-as főverzióban és ennyi az a különbség, amivel érettségin találkozni fogsz.

Ajánlom Gérard Swinnen könyvét is a témában, elérhető magyarul is, példaprogramokkal, feladatokkal. Elég részletes.

Egyébként érettségin sem a legfrissebb lesz, idén a 3.4.3 volt választható (én is azt választottam). Viszont ne aggódj emiatt, nem ezen fog múlni. Ha még megengedsz egy tanácsot: ne csak a programozásra gyúrj rá, (sajnos) az érettségi gyakorlati részének mindössze 37,5%-a.

2016. jún. 26. 02:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!