Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C-ben olyat lehet csinálni,...

C-ben olyat lehet csinálni, hogyha a felhasználó beír egy "jelszót" akkor megkapja az adatokat?

Figyelt kérdés
Sima egyszerű DOS felületen, bekérem a felhasználótól a jelszót aminek beírásával a program printeffel kiírja az adatokat a felhasználónak,amiket elrjetek a programomban.Valaki egy vázat tudna írni gyorsan nekem hozz?
2016. júl. 1. 16:57
 1/6 anonim ***** válasza:

#include <string.h>

#include <stdio.h>

const char jelszo[] = "abcde";

int main() {

.. char bekertjelszo[21];

.. fgets(bekertjelszo, 21, stdin);

.. if (strcmp(jelszo, bekertjelszo) == 0) {

.. .. puts("Sikeres bejelentkezes");

.. }

.. else {

.. .. puts("Hibas jelszo");

.. }

.. return 0;

}

2016. júl. 1. 17:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm!
2016. júl. 1. 17:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Csak azt tudnám, hogy miért kell neked kész megoldás.

- Vagy az van, hogy annyira nagyon nem érdekel a programozás, hogy te magad próbáld megoldani,

- vagy az, hogy gyorsan akarsz sok pénzt keresni, és azt hallottad, hogy ez programozás tudással lehetséges,

- vagy nincsenek meg az alapjaid.

Amikor én tanultam programozni, képes voltam órákat agyalni egy ilyen probléma felett (és még internet se volt, hogy Google-ben utánajárjak), és hihetetlen nagy örömmel töltött el, amikor sikerült végre. Ez ma miért hiányzik az emberekből?

2016. júl. 1. 17:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Lehet.
2016. júl. 1. 17:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Azért azt vedd figyelembe, hogy több idő a debugger elindulása mint ennek a védelemnek a "feltörése".
2016. júl. 1. 18:48
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem tanulok porgramozni,csak tanultam középiskolában,nem is érdekel,nem is szeretem, és azt sem kell tudnod hogy mire kell nekem ez.Megköszöntem,miért kell kötekedni?

2016. júl. 1. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!