Elmagyaráznátok, az informatikai elágazásokat? Pl. Műszaki informatikus
ha programozni szeretnél akkor egyetemen a helyed.
OKJvel nem hiszem, hogy olyan jó munkát tudnál találni, márha találsz.
ha a felsorolásban lenne vessző, akkor egyszerűbb lenne az életünk nekünk is...
1. gazd info: nem sokat tudok róla, leginkább talán statisztikákkal foglakozik, de nem tudom, több közgáz tárgy van mint a többinek az biztos...
képzés célja a gazdaságinformatikusok képzése, akik képesek az információs társadalom feltétel- és értékrendszerében a valós üzleti folyamatok, a folyamatokban rejlő problémák megértésére és megoldására, az értékteremtő folyamatokat támogató informatikai feladatok menedzselésére, az információtechnológia korszerű lehetőségeit kihasználva a szervezetek tudásbázisának és üzleti intelligenciájának a növelésére, az infokommunikációs folyamatok és technológiák együttműködésen alapuló modellezésére, folyamatok szabályozására és tervezésére, a problémák feltárására, a problématér definiálására, alkalmazások fejlesztésére, működtetésére és a működés elvárt minőségnek megfelelő felügyeletére, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához.
2. műszaki info: na, én itt tanulok (BME), sokféle dolgot tanulunk, sok nyelvet, pl c, c++, java, c#, matlab, verilog, assembly, és még ki tudja mit :) szakirányok között nálunk van programfejlesztős, meg egy csomó másik is, attól függ mi érdekel, és mire vesznek fel :)
sztem a legközelebb ez áll a programozóhoz a felsoroltak közül, de ha ez szaksuli akkor talán kérdezd meg őket, h mit is tanítanak pontosan, mert így zsákbamacska...
3. telekommunikációs informatikus : lövésem sincs róla, talán oylan mint a távközléstechnikus, pl kábeltvt aki behúzzá, csak netes részen, hálózatok kiépítése, felügyelése, karbantartása.
Remélem segített!
üdv!
ezek OKJ képzések amiknek a követelménye az érettségi.
miután te most akarsz menni még csak gimibe, így inkább infó tagozatos gimit vagy szakközepet keress, és ne az OKJ szakmákat nézegesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!