Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Elmagyaráznátok, az informatik...

Elmagyaráznátok, az informatikai elágazásokat? Pl. Műszaki informatikus

Figyelt kérdés
Programfejlesztő informatikus szeretnék lenni, de ahova felvételizni akarok ott csak gazdasági informatikus műszaki informatikus gépészmérnök telekommunikációs informatikus gépkarbantartó van, és lövésem sincs mi mit jelent. Melyik áll a legközelebb a programozóhoz?. Amugy umszkiba felvételiznék
2010. máj. 30. 08:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Nézd meg a szakirányokat az egyes szakokon. Valószinűleg a műszaki informatikusin lesz valamilyen programozói szakirány is. Egyébként programozó matematikus szak kéne neked szerintem.
2010. máj. 30. 10:54
 2/8 czibles ***** válasza:

ha programozni szeretnél akkor egyetemen a helyed.

OKJvel nem hiszem, hogy olyan jó munkát tudnál találni, márha találsz.

2010. máj. 30. 12:39
 3/8 A kérdező kommentje:
Hmm köszi a válaszokat, de még odébb van az egyetem, amúgy meg mi az a OKJ?
2010. máj. 30. 15:55
 4/8 A kérdező kommentje:
Olyan szak kéne ami programozással foglalkozik, és jól ellehetne helyezkedni késöbb :/ (gimnáziumról van szó)
2010. máj. 30. 16:06
 5/8 anonim ***** válasza:

ha a felsorolásban lenne vessző, akkor egyszerűbb lenne az életünk nekünk is...

1. gazd info: nem sokat tudok róla, leginkább talán statisztikákkal foglakozik, de nem tudom, több közgáz tárgy van mint a többinek az biztos...

képzés célja a gazdaságinformatikusok képzése, akik képesek az információs társadalom feltétel- és értékrendszerében a valós üzleti folyamatok, a folyamatokban rejlő problémák megértésére és megoldására, az értékteremtő folyamatokat támogató informatikai feladatok menedzselésére, az információtechnológia korszerű lehetőségeit kihasználva a szervezetek tudásbázisának és üzleti intelligenciájának a növelésére, az infokommunikációs folyamatok és technológiák együttműködésen alapuló modellezésére, folyamatok szabályozására és tervezésére, a problémák feltárására, a problématér definiálására, alkalmazások fejlesztésére, működtetésére és a működés elvárt minőségnek megfelelő felügyeletére, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához.

2. műszaki info: na, én itt tanulok (BME), sokféle dolgot tanulunk, sok nyelvet, pl c, c++, java, c#, matlab, verilog, assembly, és még ki tudja mit :) szakirányok között nálunk van programfejlesztős, meg egy csomó másik is, attól függ mi érdekel, és mire vesznek fel :)

sztem a legközelebb ez áll a programozóhoz a felsoroltak közül, de ha ez szaksuli akkor talán kérdezd meg őket, h mit is tanítanak pontosan, mert így zsákbamacska...

3. telekommunikációs informatikus : lövésem sincs róla, talán oylan mint a távközléstechnikus, pl kábeltvt aki behúzzá, csak netes részen, hálózatok kiépítése, felügyelése, karbantartása.

Remélem segített!

üdv!

2010. máj. 31. 12:17
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2010. máj. 31. 17:03
 7/8 A kérdező kommentje:
tehát tulajdonképp műszaki = mérnök?
2010. máj. 31. 17:03
 8/8 czibles ***** válasza:

ezek OKJ képzések amiknek a követelménye az érettségi.

miután te most akarsz menni még csak gimibe, így inkább infó tagozatos gimit vagy szakközepet keress, és ne az OKJ szakmákat nézegesd.

2010. máj. 31. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!