Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Kinek mennyi idő után hatott...

Kinek mennyi idő után hatott a minoxidil a hajon?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok és egy ideje már észlelem a kopaszodást a homlokom felett, ráadásul a hajam is igencsak megritkult ezen a területen, ami maradt, az el is vékonyodott. Oldalt és hátul nem észlelem mindezt, de alapvetően száraz is a hajam. Jelenleg 3 fajta sampont használok, hogy újra jó tapintású hajam legyen és visszanyerje a formáját, ez hatásosnak is bizonyul. Emellet holnap lesz 3 hete, hogy elkezdtem használni a Kirkland-féle 5%-os minoxidilt, reggel és este 1-1 ml-t viszek fel az érintett területre, ahogy az élő van írva.

Egyelőre még nem igazán látom a hatását. Ez teljesen normális, vagy nálatok már 3 hét után is látszódott, hogy sarjadni kezdett a hajatok a kopasz illetve megritkult területeken? Kifejezetten arra lennék kíváncsi, hogy közületek, aki minoxidilt használ/használt ugyanebből a célból, nektek mennyi idő után kezdett a legapróbb hatása is látszódni, illetve mennyi idő után észleltetek látványos változást? Ez alatt értem azt természetesen, hogy mennyi idő után volt nagyító nélkül is látható, hogy újra kinőttek az elveszett hajszálak. Természetesen tudom, egyénfüggő ez mindenkinél.

Ha kérhetem, a nullás géppel letoló, a „fogadd el, hogy kopasz vagy azt csókolom”, a kopaszság szexi és társai válaszokat mellőzzétek.

Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat!

2024. márc. 14. 10:34
1 2
 11/11 Agro77 válasza:

Sziasztok!

Nekem is a Mickey egeresedés és erős ritkulás jelent meg kb 3 éve. Mostanra pedig már nagyon zavaró lett...

Én 2024 december közepén kezdtem el használni, naponta kétszer. Reggel a habot, este az oldatot (Kirkland)

Az első hónapban nekem is erősebben hullott, aztán 2025 február közepére látványosan dúsabb lett, annyira hogy a fejbőröm szinte nem is látszott. Persze ezek eléggé gyenge és vékony hajszálak voltak, de a látványon sokat javított.

Viszont március második felében újra elkezdett erősen ritkulni.

Kétségbeejtő, de bízom abban, hogy az eddig megerősödött hajhagymáknak egyelőre ennyi volt az életciklusuk és idővel újra növekedésnek indulnak, úgyhogy folytatom a kezelést.

(igyekszem mellette haj erősítő gyógynövényekből készült vitamin kapszulát szedni, de ezt általában elfelejtem bevenni... )

Amint lesz bármi említésre méltó változás, itt le fogom írni.

ápr. 5. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!