Miért van mostanság ennyi elhízott hájas ember?
Eléggé általános érdés, de megmondom őszintén, bennem is megfordult ez a gondolat valamikor.
Körülnézek, és mindenkin minimum 10, de inkább 20-30 plusz kilót látok. Sokszor fiatalok, főleg nők, akiknek akkora hájas hátsójuk van, mellettük igénytelenül nagy derékkal és combbal, hogy bőven lenne hová futkosniuk, ennek ellenére eszik azt a szemetet, amit a pékségben, gyorskajáldákban, stb. esznek. Középkorú férfiak és nők is bőven túlsúlyosabbak, mint kellene.
A magyar szeret enni - És a nemzeti, bevált ételeink nem éppen Update Norbisok :) Hurka, kolbász - zsíros, nehéz ételek, agyon fűszerezve. Ezen nőttek fel nagyszüleink, szüleink, és visszük tovább.
Menj végig egy pesti utcán. Gyros, hamburger, hot-dog, elvétve akad egészséges ételeket kínáló étterem, kajálda, és messze nem kapnak annyi marketinget, mint mondjuk a gyorsétkezdék.
Nagyon ebben nőttünk fel, és azt nehéz levetkőzni.
Minden nép szeret enni. Csak nem mindegy, hogy mit. A mediterrán országokban nincs 60% kövér, ami nálunk van, pedig ott napi több órás vacsorákat esznek.
Csak nem finomlisztet finomliszttel, cukros zsírban.
Nézz meg egy átlagos magyar napot:
-reggelire valami kenyérrel (liszt), vagy sós/édes péksütemény (liszt)
-Ebédre leves habarva (liszt) vagy rántva (liszt) vagy krémleves sürítve (liszt) és ezekben tészta (liszt)
Utána valamilyen hús tésztával (liszt), vagy rántott hús (liszt és liszt) krumplival, lehetőleg olajban sütve, vagy főzelék sűrítve (liszt), vagy olcsó fehér rizzsel.
Vacsorára megint valami, kenyérrel (liszt).
Plusz a hülye szöveg, hogy akármit eszel, tojást, húst, akkor ahhoz nem elég a zöldség, KENYÉR, azaz liszt kell hozzá, mert "megnyomja a hasad". Mintha a liszt semlegesítené a bevitt zsírt, holott nem.
Ja, és napi nass: cukros liszt.
Meg a rengeteg tehéntej, ami tele van a kisborjú 80-120 kg-jára szabott növekedési hormonnal, ami szintén jól hat ám egy feleekkora emberi testre, a cukortartalomról nem is szólva.
Lisztkultúra. Meg is van az eredménye.
És nem, nem igaz, hogy korábban is ezt ették és a te nagyanyád is 90 évig lélegzett be pálinkát és ivottcukroslisztesszalonnát naponta. Mer amellett napi 12 órán át dolgozott is.
Az átlagéletkor meg 60 év alatt volt még 50 éve is.
A magyar az olcsó szegénykosztot eszi és hiszi magyar hagyományos étrendnek, miközben kényelmes körülmények között él, nem gyalogol, sokat ül, nem végez fizikai munkát minden áldott na 8-10 órán át.
De, jól lehet lakni kenyér nélkül is. Akkor is,ha a férjed kőműves. Mert másik országban is vannak kőművesek, akik nem nokedlispaprikáskrumpliskenyeret esznek, mégsem halnak éhen és bírnak dolgozni.
Nem, nem igaz, hogy nem káros a lisztes leves (tészta+sürítés), utána a duplalisztes hús olajban sütve krumplival ÉS desszert egymás után. Ez rengeteg. Emiatt van 60% kövér ember az országban.
Sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!