Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mentális állapotom okozza ezt?
Figyelt kérdés
Depressziós-ocd-s vagyok papíron, ma voltam egy pszichiáter/pszichoterapeutához, felvette az adataimat stb és kaptam egy időpontot terápiára. 100 mg SSRI-t szedek és kérdezte hogy növeljük e, de nem akarom mert nem akarok még jobban belecsúszni a gyógyszerbe. A lényeg a lényeg, emlékszem hogy régen sokkal több mindenkit találtam szexuálisan vonzónak, mostanság meg max a látvány tetszik de nemigen mozgatja úgy a fantáziámat mint régen, libidóm mintha kisebb lenne, néha feláll, többször is de mentálisan nem kívánom. Csak ha már nagyon zavar kirázom a felesleges cuccot. Mostanság olyanom van hogy kerülöm az embereket, nem szívesen beszélek és csak egyedül akarok lenni az albérletemben, semmire nem érzek motivációt. Lesz ebből valaha kiút? 22/f2023. jan. 26. 20:46
1/15 A kérdező kommentje:
7 éve tart, azóta nő bennem a belső üresség.
2023. jan. 26. 20:48
2/15 anonim 

válasza:

Tetves gyógyszert kéne offolni, célokat kitűzni az életbe és összeszedni magad. Minden téren önmagad ellensége vagy jelenleg.
3/15 A kérdező kommentje:
"Összeszedni magad" Ez olyan mintha egy izomsorvadásosnak azt mondanád hogy járjon többet bottal, ez egy biológiai betegség.
2023. jan. 26. 20:53
4/15 anonim 

válasza:

Az antidepresszáns libidó csökkenést okoz. Én úgy gondolom a depresszió nem egy akkora nagy fokú mentális probléma mint mondjuk a skizofrénia hogy gyógyszert kelljen rá szedni. Pszichológushoz kezdj el járni, ő fog tudni neked ebben segíteni és támogatni, nem gyógyszerrel tömni.
5/15 A kérdező kommentje:
Mint írtam pszichiáter és pszichoterapeuta is egyben, a gyógyszer kell hogy túl jussak a napokon míg nem hat a terápia.
2023. jan. 26. 20:57
6/15 anonim 

válasza:

Tudom, hogy milyen nehéz neked. Engem is gyötörnek a depressziós hullámok, sokszor nem látom az értelmét az életnek, decemberben burn-out jelentkezett nálam a túl sok munka és egyetem miatt, az orvosom anti-depresszánst is felírt nekem. De én azt mondom neked, barátom, hogy józanul kell ezt az életet végigcsinálni: no alcohol, drugs és gyógyszerek. Ha győztes, harcossá akarsz válni, akkor el kell tűrnöd a fájdalmat, át kell verekedned magadat a viharon, meg kell vívnod a harcokat. Még nem érkeztem el a célomhoz, de tudom, hogy hamarosan meg fogok érkezni és hálás leszek a mai énemnek, hogy nem adta fel. Sok erőt, kitartás kívánok neke, és kívánom, hogy találd meg a célodat és a motivációdat, ami értelmet ad az életednek!
7/15 A kérdező kommentje:
Egyébként ocd-re szedem az SSRI-t elsősroban. Gyerekkoromban volt egy műtéti oxigénhiáynom (elvileg) és azóta vannak ilyen mentális problémáim.
2023. jan. 26. 21:05
8/15 anonim 

válasza:

Sajnálom hogy ilyenekkel kuzdesz. A gyógyszer sajnos sokszor hozza magával ezt a mellékhatást, amíg szedés valószínűleg nem fog változni. Remélem minél előbb jobban leszel, és helyrejössz. Nekem a bátyám bipoláris, és így tudom milyen ez az egész, magam is hajlamos vagyok depresszióra, bár gyógyszert sose szedtem.
A testvérem viszont igen, és nagyon nehezen állt le róla, így jól tetted hogy nem mentél bele abba hogy emeljenek az adagon.
4-es. "Én úgy gondolom a depresszió nem egy akkora nagy fokú mentális probléma mint mondjuk a skizofrénia hogy gyógyszert kelljen rá szedni."
Akkor rosszul gondolod, és egyértelműen nem tudod, hogy miről is beszelsz.
9/15 A kérdező kommentje:
Egyébként anyám diagnosztizált histronikus (jól írom?) a nővérem pedig bipoláris. Egyébként nemrég jött velem szembe a folyosón a szomszéd valamelyik haverjával és a csajával, kedvem lenne mondjuk megujjazni de áh, házinyúlra nem lövünk. Mondjuk sokszor látok különféle nőket bemenni a hapsihoz.
2023. jan. 26. 21:57
10/15 A kérdező kommentje:
A nyugtatóról könnyen lejöttem és nem hiányzik.
2023. jan. 26. 21:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!