Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Keresek egy filmet, mi lehet...

Bbenjoe kérdése:

Keresek egy filmet, mi lehet a címe?

Figyelt kérdés

Üdv. Keresek egy filmet, amit magyar szinkronnal láttam annak idején, de az biztos hogy külföldi: amerikai, vagy európai. 1990 körül készülhetett, vagy a 80-as években régebben valamivel. Legalábbis akkor láttam.

A középkor végén játszódik. Egy őszhajú ember vidéken él egy kunyhóban a két lányával, akik éppen hogy csak felnőttek. Van némi termőföldjük és állatuk, pl ökrük.

Egy nap két lovas bandita jön hozzájuk. Közülük a vezető azt mondja, hogy ő az öreg testvére, és követeli az örökség ráeső részét. A társát katonai rangon "káplár"-nak hívja.

Minden esetre a lányok apja tagadja, hogy közük lenne egymáshoz, elküldi. Ettől fogva a két bandita mindenféle támadást csinál ellenük: tüzet gyújtanak, az ökrüket megölik és az állat fejét egy karóba húzzák nekik. Végül a banditavezérre rátámad az őszhajú ember, de ekkor az említett "káplár" egy pisztollyal hátba lövi, és meghal.

A két lányt lehet, hogy megrőszakolják, ebben már nem vagyok biztos. Minden esetre a két lány bemenekül az erdőbe és bosszút forralnak. Először a káplárt csalják egy elrejtett verembe, és amikor az beleesik, lándzsával ledöfik. De a gonoszabbik haramia is megkapja a magáét: őt egy erdei patak mentén ölik meg - így állnak bosszút.

A film ezzel ér véget, hogy egy kártyákból jósló öregasszony megtalálja a meggyilkolt haramiát, és lesajnálóan a patak vizébe dobja a kártyáit, majd elsétál.

Erre emlékszem.

2024. szept. 7. 11:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Mit termeltek a farmon?
2025. jan. 2. 08:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Bordertown (1989-1991)?

[link]

2025. jan. 4. 21:43
 3/3 A kérdező kommentje:

#1. Szerintem búzát, takarmányt. A két bandita felgyújtotta a kévéket.

#2. Nem. A film a középkori Európában játszódik.

2025. jan. 26. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Olyan romantikus filmet keresek amiben...?

A férfi főhős titokzatos és vonzó,a történet pedig kissé misztikus,mint az angyalok városa,v mint vendetta vagy a ha eljön joe black.esetleg mint a titkárnő, bár az nem misztikus de ott is tetszett a férfi szereplő ☺️

Scooby-Doo filmet keresek, de mi is volt a címe?

Sziasztok! Nemrégiben láttam valamelyik online filmes oldalon egy Scooby-Doo filmet! Közel 1,5 - 2 órás volt, ha jól emlékszem! A történet úgy kezdődött, hogy a csapat egy vidámparkban volt, ahol Fredet, Vilmát és Diánát hipnotizálták. ( talán egy sátorban. )...

Egy filmet keresek, amit a 2000-es években (talán inkább az elején) többször is adott a Filmmúzeum és szerepelt benne Bencze Ferenc, valaki esetleg tud segíteni?

Nem az Ötödik pecsét című filmet, és nem Bencze Ferenc Wikipedia oldalát keresem. Néhány filmet már megnéztem, amiben szerepelt, és lehet, hogy adták akkoriban, de nem is ezeket keresem (Forró vizet a kopaszra, Plusz-mínusz egy nap, Gyerekrablás a Palánk utcában, Az...

Egy régi űrlényes/sci-fi filmet keresek. Tudnál segíteni?

A film arról szól, hogy megjelennen űrlények egy, sivatagos részén amerikának. Folyamatosan fejlődnek átalakulnak. Egy résznél ilyen csontváz fejű négylábú kutyaszerű lények amik a hőt érzékelik. Bezárják őket egy hangárba és rájuk robbantják ha jól...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!