Ha Amerikában veszek filmet itthon megtudom nézi a gépemen?

válasza:Nem minden esetben!
En az USAban elek, es kuldtek a hazaiak Uvegtigris DVD-t es ha beteszem a PCbe akkor kiirja, hogy atvalthatom a regio kodot, de csak azt hiszem 4 vagy 5 lehetoseg van az atvaltasra, utana tobbet nem lehet valtani. Vagyis europai regio kodos lemezt en csak x alkalommal tudok megnezni a PC-n.
A sima DVD lejatszo pedig nem ismeri fel a Tigrist. Trukkoskodnunk kellett, hogy meg tudjuk nezni. Mindez a regio kod miatt van.
Ha innen kuldok ismerosoknek hazimozit, mikor irom ki a lemezt, megkerdezni, hogy akarok-e a lemezre regio kodot rakni. Ha azt kerem, hogy igen, akkor csak en fogom tudni megnezni, de Europaban nem tudjak.
A lemezeken altalaban hatul a tokra ra van irva, hogy milyen regio kod. Ha latsz rajta kodot, akkor nem biztos, hgy minden problema nelkul le tudod otthon jatszani.
A fenti szigoritas a sima DVD filmekre vonatkozik. A Blu-ray filmekkel mas a helyzet:
"Among major U.S. studios, Warner Bros., Paramount Pictures, Universal Studios, Sony Pictures, and Walt Disney Pictures have released most of their titles region-free." Vagyis ezen studiok Blu-ray filmjeit vasarolhatod nyugodtan, mert nem lesz rajta regio kod. Persze ehhez BR olvaso kell a PC-dbe, vagy veszel egy hagyomanyos BR lejatszot (ami egyebkent a DVD-t is le fogja jatszani)
Kapcsolódó kérdések:
Azt hiszem ebben a két szakmában utazó ember keres a legjobban. Így ezekben gondolkozom, de nem tudom melyikre menjek. Illetve szerintetek melyiket éri meg jobban elvégezni, rászánni az időt?
gyűrűk ura, szerűre gondoltam. De copy nélkül.
Az érdekelne, hogy hány voltról működik, mert a dobozt, leírast sajnos nem tudtam magammal hozni. Kell e hozzá trafó vagy csak egy átalakaító, és ha igen hol lehet venni? Mert neten úgy találtam h univerzálisan, ha a dugó jó, bárhol lehet hasznalni, viszont erre csak...
Kint szeretnék venni amerikában egy PS3-at , úgy olvastam , hogy a PS3-as játékok nem reginálisak , sőt olyanokat is hallottam , hogy átalakító adatper nélkül bedugták és működött itthon.Ez lehetséges? És a multiplayer működne attól itthon? Köszi előre is a válaszokat!!!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!