Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen angol könyvet olvassak,...

Milyen angol könyvet olvassak, ami segítene készülni a középfokú nyelvvizsgára (ami megérthető, de mégis fejlesztene)?

Figyelt kérdés
2012. okt. 2. 22:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Agatha Christie könyveinek elég könnyű a nyelvezete, jól érthető és még a történetek is érdekesek.
2012. okt. 3. 08:26
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi :)

még várom azért ötleteket

2012. okt. 3. 16:50
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbb manapság fölkapott könyvsorozat (mint pl. a HP) is könnyen olvasható. Ha pedig klasszikust akarsz, akkor Hemingway a te embered!
2012. okt. 3. 17:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Charles Dickens: Oliver Twist

Könnyített verzióban. Szerintem érthető, bár nekem kicsit nehéz volt, de hát abból tanul az ember, ami nehéz. :)

Szerintem olvasd el, maga a történet is lenyűgöző. Ha viszont előtte már olvastad akkor könnyebb lesz megértened angolul! :)

2012. okt. 10. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Középfokú angol nyelvvizsgával nem fölösleges vagy nem hülyeség angol emelt szintű érettségi?

10.-es vagyok. szeretnék angolból emelt szintű érettségit, amihez kapok egy B2es nyelvvizsgát, ha 60% fölött lesz. Viszont, amelyik egyetemre szeretnék menni, oda középfokú C típus kell. Szerintem jövőre le is teszem. Nem hülyeség még így is emelteznem angolból?

Mik a jelenlegi angol emelt és középszintű érettségi témakörök és a BME középfokú nyelvvizsga témakörei?

Kerestem már őket több helyen is, találtam is az érettségihez témaköröket, de sehol sem találtam meg pontosan, mert mindenhol máshogy írták. A BME-hez nem találtam semmi ilyesmit. Aki megírná ezeket a témaköröket, annak nagyon hálás lennék.

Mit gondoltok erről (angol emelt szintű=középfokú nyelvvizsga)?

már voltam nyelvvizsgázni, de sajnos nem sikerült és most arra gondoltam, hogy emelt szintűvel kiváltom azért az még mindig költséghatékonyabb megoldás nem mint a nyelvvizsga?! 23 000Ft lenne plusz ugye gyakorlásként nem kell tesztkönyv mert neten megtalálhatók az...

A New Opportunities /zöld/ angol középfokú érettségire felkészítő könyvnek a megoldásai fent vannak interneten?

Az a helyzet h nem csalni akarok hanem egyszerűen csak gyakorolni, mert olyan rossz angol tanárom van h tanít semmit, mindig felad 2-3 oldal házit, de sose ellenőrizzük. augusztusba pedig középfokú nyelvvizsgára akarok menni, de így nem sok esélyem van. Csinálom én a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!