Szerintetek melyik Harry Potter könyv a legjobb?
Nekem az 5. kötet a kedvencem, mert az a leghosszabb :D Na jó nem csak ezért. Szerintem ez a legizgalmasabb és legmozgalmasabb kötet, Umbridge-et olyan jól lehet utálni, hogy néha legszívesebben megcsapkodnánk könyvön keresztül is :)
Viszont ami miatt tényleg nagyon szeretem ezt a kötetet, hogy ebben lép színre kedvenc mellékszereplőm, Luna :)
Nehéz dönteni, az első két könyvet leszámítva mindegyik a kedvencem. De ha mégis választani kell akkor a 4, okok:
-Kviddics világkupa (csak ebben a könyvben van)
-Trimágus Tusa (teljesen eltérő a többi megszokott tanévektől, még a 7. is eltérő)
-minden próba
-Cedric Diggory
-Karácsonyi bál (ilyen sem volt máskor)
-"Alastor Mordon" (sosem volt olyan, hogy egy szereplő más bőrébe bújjon egy éven át)
-Voldemort/és halálfalók/ visszatérése(nagy forduló pont hisz itt erősödött meg 14 év után)
-Sirius első teljes éve egy könyvben
-Más iskolák, új szereplők (érdekes volt megismerni a többi varázslóiskolát, na ilyen sem volt máskor)
-Ja és a konyha, nagyon jó volt végre a konyhába járni kár, hogy a filmbe nem került be, de amúgy általában a kastélybeli nagyobb bolyongások nem kerülnek be
Összességében egy teljesen más könyv mint a többi, izgalmas új dolgok, emberek. :)
1,3,4,5
1:
-Mert megismerjük a helyszínt, a szereplőket.
3:
-Valamiért imádom.
4:
-Megismerjük a többi varázslóiskolát
-Trimágus Tusa
-Minden
5:
-Harry szemtelensége
-Izgalmak kezdete
-Umbridge szívatása
-Szintén minden
A világ legjobb könyv sorozata, nem tudok mondani egyetlen egy negatívumot se. :)
4 és 6. a 4-ben imádtam a Trimágus Tusát, teljesen más volt, mint a megszokott, bírtam az új iskolákat, addig bele sem gondoltam, h több is van, nagyon jó volt. és az volt az első sokk-élmény, mikor Cedric meghalt, az első halál amit "közelről" tapasztalsz. a 6-ban bírtam Voldemort életét, az rettentően tetszett, h megérteti veled miért is ilyen, amilyen, és a vége is hihetetlen, ahogy elmennek a horcruxért, az, h Dumbledore meghal, és h Piton, akit végig jónak gondoltam, gonosznak tűnik mégiscsak.
az 5öst nem szerettem, mert nagyon sötét és tele van negatívummal, a 7esbe túl sok mindent zsúfolt, szerintem jobb lett volna kicsit szétdobni a horcruxok keresését több könyvre, mert nagyon tömör lett így a vége. ja és meghalt Fred. ezt nehezen bocsájtom meg:)
amúgy egyetértek, a világon nincs jobb könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!