Úgy tudom, a tömény italokat meg lehet gyújtani, mert az alkohol éghető bennük. És úgy tudom, hogy szokás néha inni is így, gondolom a szájba érve a széndioxid kioltja. Mennyire veszélyes ez, valóban nem ég tovább a szájba kerülve?

válasza:Rossz kategóriába raktad, de egye fene.
Az, hogy hány %-osan ég, függ a többi oldott anyagtól és a kinti hőmérséklettől is. kb. 37-60%-tól fölfele ég ezek függvényében.
És természetesen lehet inni veszély nélkül, én már ittam is abszintot így (hamisítvány volt, de 80%-os révén éghető).
Kapcsolódó kérdések:
És mi a helyzet a dohányzással? 22N
(eddig úgy tudtam, hogy a dextróz a legjobb erre, valóban? )
Ismerősöm javaslatára másfél hete minden nap megiszok 2dl rövid italt, mert azt mondták fogyaszt. Bizonyíték erre a rengeteg lefogyott alkoholt ivó ember. Ebben van ráció?
Elég nehezen beszélek gátlásos vagyok magyarul is nehezen szólalok meg nem hogy angolul. Szerintetek valóban segítene ha innék szóbeli nyelvvizsga előtt? volt már valakinek ilyen tapasztalata
Az anyám egy alkoholista, bor nélkül nem bír meglenni. Minden nap lecsúszik neki 1 üveg ócskább fajta; vannak jobb napjai, akkor csak fél üveggel fogyaszt. Ha már jelentősen megcsappant az üveg tartalma, odamegy apámhoz valami légből kapott indokkal, amiért le kéne...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!