Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Van arról tanulmány hogy a...

Van arról tanulmány hogy a második világháború hogyan befolyásolta az éghajlatot (akár csak azokra az évekre)?

Figyelt kérdés
Néhány év alatt több ország égett porrá, a normál forgalom felett sok millió liter benzin és gázolaj égett el, irgalmatlan por és korommennyiség került a levegőbe, és emellett gondolom jelentős vegyi anyag szennyezés is. Azt tudom hogy az aktuális években jelentős volt a szélsőségek mértéke, viszont van arról tanulmány hogy ez hogyan függött össze a háborúval?

2014. ápr. 16. 01:32
 1/3 A kérdező kommentje:
[link] Ilyenekre gondolok, de úgy "globálisabb" viszonylatban.
2014. ápr. 16. 01:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Nincs,most is ez van folyamatban,csak nem háborúnak hívják.
2014. ápr. 16. 22:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Arra emlékszek egyetemről, hogy a folyamatos ágyúzás, és bombák füstfelhői csökkentették a hőmérsékletet itt Európában, de ehhez így fejből nem tudok neked publikációt adni, de ha időd engedi, akkor próbálj kivenni- kitalálni kulcsszavakat.

Valami olyasmi is rémlik, hogy a műholdak- illetve a légi felderítés elleni védelem miatti mesterséges aeroszol köpeny feljuttatása is csökkentette a hőmérsékletet.

Próbálkozzál Huszár Rudolf aeroszol tanulmányainál, hátha találsz valami érdekeset, mondjuk az itteni előadásában megemlítette személyesen, de leírva nem találtam közvetlen bizonyítékot, csak közvetetten tudok következtetni a bomba- ágyú "füst" hatásaira:

[link]

[link]

2014. ápr. 16. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan kell megoldani egy helyi értékes feladatot? (8. osztály, szöveges matematikai feladat)

A feladat:Egy kétjegyű szám első számjegye 2-vel kisebb ,mint a második.A számjegyek felcserélésével kapott számot az eredetihez adva 88-at kapunk eredményül.Melyik ez a szám?Nos,mi mindig táblázattal oldottuk meg a feladatokat,hogy felírtuk a táblázatba a Tízes és az...

Ismeri-e valaki ezt az anyagot, illetve tud-e valamit az emlitett honlapról?

Régebben találtam egy honlapot, ahol fel volt sorolva több épület is, amit a II Világháboru után ujjáépitettek. Azok az épületek voltak felsorolva, ahol egy bizonyos anyagot használtak az ujjáépitéshez. A honlap szerint ez az anyag nem örök életü, és épp időszerü lenne...

Mit jelentenek a következő kifejezések?

A) keresztségben b) múlatta az időt c) közbeszólt az I. világháború

Hogyan tanulhatnék jobban?

Apukám azt mondta hogyha jó lessz a médiám akkor vesz nekem egy xboxot. Kérlek titeket hogy mondjatok pár jó ötletet amivel jobban tanulhatnék.

1. Világháború vázlatpontok?

Szeretnék hétföre csinálni 1. Világháborurol egy PowerPointot és irnátok vázlatpontokat miket rakjak bele? És hogyan csináljam.

Mi a különbség a homlokgéppuska és a koaxiális géppuska között?

Második Világháborús Sherman tankoknál hallottam először erről a két géppuskatípusról és jó volna, ha valaki elmagyarázná a két géppuska működéselvét, illetve a specifikus célját.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!