A tudomány mai állása szerint mi van a halál után? A lélek az emberi testtől független, vagy pont ellenkezőleg?
Nem arra vagyok kíváncsi, hogy ki miben hisz, hanem hogy a tudomány mit gondol.
Vannak ezek a halálközeli élmények, de ahogyan a nevében is benne van, nem utáni, hanem közeli! Illetve hallottam olyat, hogy azok akik valamilyen betegségben halnak meg, az utolsó napokban elvileg boldogabbak és nyugodtabbak lesznek, mint azelőtt voltak.
A tudomány 2026-ban hogy vélekedik az emberi lélek és a halál kapcsolatáról?

válasza:

válasza:A halálközeli élmények minden bizonnyal csak egyfajta hallucinációk, amit az ember valóságosnak él meg. Az oxigénhiány és bizonyos vegyi anyagok (pl. endorfin) kiválasztódása okozza.
"azok akik valamilyen betegségben halnak meg, az utolsó napokban elvileg boldogabbak és nyugodtabbak lesznek"
Ezt én nem tapasztaltam, de akinél így van, annál is az agy csökkenő működése, illetve egyes neurotranszmitterek felszabadulása lehet a magyarázat.

válasza:

válasza:

válasza:5
"Nincs működő idegrendszer, így nincs működő tudat."
Erre meg nincs bizonyíték.
Hol van a tudatod, amikor a mély alvás szakaszában vagy?
Hol van a tudatod, amikor bealtatnak egy műtét előtt?
Mit csinált a tudatod az altatás előtti utolsó pillanat és az ébredés előtti utolsó pillanat között?
Mi az a tudat?

válasza:3! 5 ös vagyok még
Öngyilkosságot követtem el egy évvel ezelőtt. Semmilyen spirituális élményem nem volt, pedig gyakorlatilag végig mentem a haldoklás folyamatán és napokra kómába estem, Lélegeztető gépen voltam. Néhány másodpercnyi fuldoklás után ( a sok erős gyógyszer től állt le a légzésem) teljes film szakadás, se kék se hang, majd magamhoz tér és környéke teljesen tud atom nál voltam. Nem volt testen kívüli ség sem Isten, se Jézus, se Sátán, se halott rokonok, se vigasz, se büntetés, semmi.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Mert ugyebár a kutyám számomra gyönyörű, de ha jobban belegondolok, kívülálló szemével nem hiszem hogy feltétlen az. Inkább kicsit ijesztő. :) Meg hát szerintem én se vagyok valami szép. :D Akkor tehát hogy kell ezt érteni?? :D
Tudom hogy grievous kiborg,de a teste robot volt. Ehhez hasonló erejű,képeségű,inteligenciájú harci vagy orgyilkos droidot lehetne-e gyártani?
Elméletileg lehetséges? Attól függetlenül hogy a megvalósítása akadályokba ütközhet.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!