Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Fizikailag lehetséges, hogy...

Fizikailag lehetséges, hogy megemelek egy dobozt, amiben éppen állok?

Figyelt kérdés

Benne állok a dobozba, és megprobálom felemelni a dobozt, veleegyütt magamat is.

Tudom erősnek kell lenni hozzá, de ha teszem fel én Fekete Laci vagyok, akkor fizikailag müködhet?

aug. 5. 19:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem
aug. 5. 19:15
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
Ha ragasztó van a talpadon ,beleálsz a a dobozba és lóg egy kötél pl. a plafonról amivel felhúzhatod magad a dobozostól .
aug. 5. 19:25
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Vagy a dobozhoz van kötve a kötél, ami át van dobva egy csigán magasan... (Oké, mondjuk így leírva és belegondolva a kötél is egyfajta ragasztó lényegében, szóval nem sokat tettem hozzá a 19:25-höz…)
aug. 5. 19:48
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ld.: [link]
aug. 5. 19:58
 5/12 Psycho ***** válasza:
93%

Ha jól értem a felállást, akkor maximum ugrani tudsz egyet a dobozzal együtt. Kb. hasonlóan, mint amikor "bunny hop-ozol" egy rollerrel.

De ekkor gyakorlatilag az történik, hogy simán csak elrugaszkodsz a földtől (egész pontosan doboz aljától, ami a földön van), és mivel fogod a doboz szélét, ugrás közben magadhoz húzod a dobozt.

aug. 5. 20:31
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Tehát ahogy azt már az előbb "Psycho" is említette, az elrugaszkodott tested tehetetlenségi erejével "meg tudod emelni" a dobozt, csak utána a megemelt állapotot nem tudod tartósan fenntartani.
aug. 5. 20:37
 7/12 anonim ***** válasza:
74%

P.S.

Csináltak már pedálhajtású helikoptereket is, melyek egy soványabb, de edzett sportember teljesítménye által képesek voltak lebegve maradni egy bizonyos ideig.

aug. 5. 20:40
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Valahol halkan felsirt egy általános iskolai fizikatanár.
aug. 5. 21:08
 9/12 sadam87 ***** válasza:
100%
Egy távirányítású targoncával simán.
aug. 5. 21:44
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Amikor költöztünk úgy vittünk fel a kanapét az emeletre, hogy rajta ültünk. Sokkal kényelmesebb így.
aug. 5. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Az evolúció során miért lettűnk fizikailag ennyire gyengék a többi főemlőshöz képest?

Pl.: hím csimpánzok súlya 35–70 kg között, testmagasságuk pedig 90–120 cm között van, mégis sokkal erősebbek egy felnőtt embernél

Gyűjtöttem néhány ásványt, hogyan lehet szépen megtisztítani, lepucolni a köveket fizikailag?

Az interneten csak ilyen "spirituális" tisztítást és energiafeltöltést találtam. A köveken van egy kis lerakódás féleség, csak körömkefével próbáltam lesuvickolni, de ez nem a leghatásosabb. Pedig biztos lenne még minek lejönnie és sokkal szebb lehetne a az ásvány...

Szóval ha az emberiség feltölti magat az internetre egyszer és megszűnünk fizikailag akkor ha lekapcsoljatk szervert vagy akarmit akkor léteznénk tovább?

Hol létezik az internet azon kivül hogy adatok lennék meg ilyenek adatok lennénk csak vagy olyanok mint a Star Wars-ban az erő szellemek? Vagy ez lenne a kapu egy másik dimenzióba hiszen sok mindent megalkottunk már a netre pl google maps a földünk mása lényegében.?!

Fizikailag. Tehát tudományos szemmel nézve. Mennyire valósághű a Végső állomásba látható egy két jelenet?

Gondolok itt a VÁ 2 balesetére ahol a többszáz kilós farönkök pattognak az uton ekkora sebességgel? Vagy a VÁ3 hullámvasut és metró balesete? Esetleg Candice tornász baleseténél,meg van az esélye hogy így eltörjenek a csontok? És mielőtt nekem ugranak az okosok....

Egy 13. századi mongol harcos fizikailag mennyire volt erős?

Egy mai átlagos emberhez képest erősebb vagy gyengébb volt?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!