Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha egy tojást 24 órára ecetbe...

Ha egy tojást 24 órára ecetbe teszünk, akkor ilyen gumiszerű lesz a tojás! Mitől van ez?

Figyelt kérdés
2011. márc. 23. 20:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A tojáshéjat nagyrészt karbonátok alkotják, amik az ecetben feloldódnak, viszont a tojás belső, lágy héját nem oldja gyenge sav.
2011. márc. 23. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A tojáshéj 95%-ban kalciumkarbonát (CaCo3). Ugyanaz, mint a vízkő. Ezt oldja fel az ecetsav.
2011. márc. 23. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A tojás kemény külső héja kalciumkarbonát amit az ecet felold és az alatta levő ecetben nem oldódó bőrhéj marad meg mert az fehérje amit az ecet inkább megszilárdít.
2011. márc. 23. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Javítok, mert a végén valaki rám fogja, hogy kobaltot raktam a tojáshéjba: CaCO3
2011. márc. 23. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
JAAAAH mostmár értem akkor... :D thx
2011. márc. 28. 15:39

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!