Ha elmúltam 18 éves lehetek magántanuló?
Van valami kitétele ennek? Hogyan lehet elintézni?
Mennyire számít majd a későbbiekben amikor el akarok helyezkedni? Külön rajta lesz az érettségimen + szakmáról kapott lapjaimon, hogy magántanulóként szereztem meg?
Kapcsolódó kérdések:
Tavaly érettségiztem és elkezdtem egy OKJ szakképzést nappali tagozaton. A középiskolában se tudtam beilleszkedni az osztályba és most sem, ezért arra gondoltam, hogy ez nekem nem megy, magántanulóként folytatom tovább. Ráadásul egyéb családi és közlekedési problémák is adódtak.
Magántanuló vagyok,jelenleg 10.osztályos,hamarosan betöltöm a 18.életévemet.Az iskola igazgatója finoman közölte velem,hogy jövőre nem kötelesek engem tanítani, mert nem kapnak utánam pénzt.Tényleg van ehhez joguk?
Ebben az évben több mint 300 órát hiányoztam....betegség miatt( pánik beteg vagyok).5 tantárgyból bukok mert nem jártam órákra és mikor bementem akkor egyből doga és az persze egyes lett ,olyan tananyagokból írattak aminél ott sem voltam ,de nem is ez a lényeg.Hanem...
Mit jelent? Kik ezek? Hova járnak?
Középiskolában lehetek ha nem vagyok már tanköteles?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!