Az Egri csillagokat kellett kiolvasni, viszont nem tudtam erről. Tudnátok segíteni a feladatokkal kapcsolatban? (többi lent)
1.kit adhadták fel a kövi hirdeteseket:
a,koszereszeti kutato muhelyembe kerseek alkalmazottaka . a belepeskor otletesseg,batorsag jelige:tuzkerek
b,magyarországi otthnomat kenyszeruen elcsereltem isztambuli lakosztajra, varom azok jelentkezeset akik hazautazasimban segitenenek jelige :7torony
c,harcedzett katona munkat keres szakmai oneletrajzom kifogastalan portyazasbann,varvezetesben gyakorlott vagyok jelige: az a fo hogy ne feljen a legeny
2.varvedokre igazak..kikre igkaz?
var vedoje aki nem sebesult meg
a var legidosebb vedoje
hadnagy akirol halala utan bastyan nebveztek el
dobo legkisebb aprodja
dobo keme
arulo a kassaiak vezetoje
a var „esze”
kicsapott a varbol katonaival,de leesett a lovarol
a var fenttartoja
3.
a,a negyedik resz a magyarok seregszemlejet is tartalmazza.
mlyen osszetetelu letszamu a magyar sereg?
b,miert tudnak a törökök fele kerekedni?
...
8,hasonlitsd zrinyi milkos:szigeti veszedelem c. muveben talalhato esku szoveget doboek fogadalmaval. milyen hasonlosagot allapithatunk meg.
Elorre is koszi az ertelmes valaszokat. :)
O, te szegeny informaciohianyos, biztos senki nem szolt neked kulon 26-szor, hogy el kene olvasni. Aha persze. Hiszek neked.
Ellenben jo hirem van, nem olyan hosszu a konyv, sot film is van rola, ami ket oras, szoval meg boven van lehetoseged potolni a hianyt, ha amugy van ra igenyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!