Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha arról lenne szó, hogy az...

Ha arról lenne szó, hogy az emberiség kolonizálja a Világegyetemet, hogy fent maradjon az emberi faj, akkor a pusztuló Földről a gazdagok lennének azok, akik elmennek, a többiek itt maradnának?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 2. 20:09
 1/10 A kérdező kommentje:

Abból indulok ki, hogy nem valószínű, hogy több milliárd embert el tudnának szállítani.


Meg gondolom nem ingyen lenne, szóval a középosztály és a szegény emberek nem biztos, hogy ki tudnák fizetni a pénzt.

2022. ápr. 2. 20:11
 2/10 anonim ***** válasza:
36%

Amikor a Földről elindul az élet szerte fele a Világegyetemben, akkor már nem az emberi faj formájában fogja azt tenni. Az emberi faj csak a Föld nevű bolygón létezhet. Csak itt van alkalmas helye, itt teljesülnek a rendkívül sokoldalú életfeltételei. A hosszabb űrutazást nem bírja, jelenleg ezért nincs hová mennie.


Hamarosan a mesterséges intelligencia lesz a földi kultúra domináns képviselője, és majd a sokkal tökletesebb "mesterséges" élet expandálhat a naprendszerünkön kívülre. Az emberi faj hátramarad az evolúcióban, akárcsak a korallpolipok vagy a tengeri plankton tették azt anno!

2022. ápr. 2. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Ijesztő elképzelés, de lehet igazad van.
2022. ápr. 2. 21:17
 4/10 anonim ***** válasza:
77%

"Az emberi faj hátramarad az evolúcióban, akárcsak a korallpolipok vagy a tengeri plankton tették azt anno!"


Ezek közül egyik sem maradt hátra az evolúcióban és az élet keletkezése óta alkalmazkodnak a környezetükhöz...

2022. ápr. 2. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 Barnabas333 ***** válasza:
Lásd elysium film...De szerintem előbb nyirjuk ki a bolygót és magunkat mint ez sikerülne...
2022. ápr. 2. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
83%

Semmiképpen nincs igaza. Kétszáz évvel ezelőtt vízionáltak "magától menő" eszközöket, aki ilyent próbált elképzelni, komplett bolondnak titulálták. Pár száz évvel még korábban néhányan állították, hogy az ember egyszer repülhet. Akkoriban ilyen nézet életveszélyes volt, könnyen járt érte máglya. Ma gondolkodunk más bolygókon való emberi életről, miközben halvány elképzelésünk sincs a kivitelezésének módjáról (megjegyzem, a "kolonializálás" alapvetően hibás kifejezés, a tudomány és az uralkodó nézetrendszer szinkronban tudnak csak fejlődni, ezért amikor ilyesmire képes lesz az ember, mélyen el fogja ítélni azt a fogalmi jelentést, amit e szó takar.)


A "mesterséges intelligencia" ma divatos szóhasználat, száz szóhasználat dupla annyi elképzelést takar, mit is jelent e kifejezés. Már csak azért is, mert egyelőre az emberi intelligenciáról is rendkívül gyatra ismereteink vannak. A ma ilyenként titulált eszközök egyszerű célszerszámok, rendkívül hatékonyak egyetlen dologban, de azt a komplexitást, amitől az ember az ami, annyira se közelítik, mint két hidrogénatom és egy oxigénatom a természet sokszínűségét.


Az emberiség a világegyetemet már csak azért se fogalja el, mert ez lehetetlen. véges a végtelent nem tudhatja belakni. De túl messzire se megy, mert nem fűződik hozzá érdeke. Viszont a közeli (néhány tíz fényévnyire lévő) alkalmas bolygókat egyszer benépesítheti elméletileg. Feltéve, hogy akarja. A csillagászati értelemben pusztuló földre még pár milliárd évet várhatunk, ha pedig ez az ember miatt lesz, akkor az ember alkalmatlan még a saját naprendszerére is.

2022. ápr. 2. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, egy ilyen kolonizálásra induló űrhajón biztos, hogy nem Gates fog főzni, nem Musk fog felszolgálni és nem Besos fog mosogatni. Hogy kizárólag az evésnél maradjak.

És ha megérkeznek - akkor sem...

2022. ápr. 3. 00:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

A hatos (23:51) írta:

"A "mesterséges intelligencia" ma divatos szóhasználat, száz szóhasználat dupla annyi elképzelést takar, mit is jelent e kifejezés. Már csak azért is, mert egyelőre az emberi intelligenciáról is rendkívül gyatra ismereteink vannak. A ma ilyenként titulált eszközök egyszerű célszerszámok, rendkívül hatékonyak egyetlen dologban, de azt a komplexitást, amitől az ember az ami, annyira se közelítik, mint két hidrogénatom és egy oxigénatom a természet sokszínűségét."


A 2-es (21:09) válasza:

Ha nem hozzászóltál volna - bölcs maradtál volna!


A lehetőségek alapjaival sem vagy tisztában. Az emberi képességeket sokszorosan meghaladó szuprintelligencia lényegében már létezik is az internet összességében - és mindez még csak a kezdet!


Hamarosan a rendszer olyan önállóságra tesz szert, hogy a jelenleg szimbiótának értelmezhető emberi intelligencia csak terhes kolonc lesz az infoszféra számára.

2022. ápr. 3. 00:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 krwkco ***** válasza:
50%

A kérdésre a múltban van a válasz. Az amerikai földrész vagy Ausztrália benépesítése.

Először is: a betelepítés nem Európa pusztulása miatt indult, hanem azért mert megnyílt a lehetőség. Megjelent egy betölthető élettér.

Másodszor: eltekintve a királyok (államok) által támogatott felfedező expedícióktól a tömeges áttelepülők azok közül kerültek ki, akik gazdasági vagy vallási okokból nem érvényesültek az európai kontinensen. Nem a gazdagok közül.

2022. ápr. 3. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
67%

Akinek lehetősége ÉS szándéka IS lesz, az megy.

Gazdagok eleve kevesen vannak, és azért nem mennek oda, hogy ott szegények legyenek, vagyis olyan munkát kelljen végezniük, amit itt nem végeznének el.

Teljesen biztos, hogy aki oda megy, a többsége nem lesz gazdag. Még akkor sem, ha innen a kipusztulás miatt mennek, mert akkor is visznek BŐVEN munkásokat magukkal.

2022. ápr. 3. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!