Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mikor éri el a globális...

Mikor éri el a globális felmelegedés azt a szintet, hogy a trópusi övben fekvő országok lakhatatlanok lesznek, és mik lesznek ennek a következményei?

Figyelt kérdés
Pl. a sivatagi országokban meddig fogják bírni az emberek? Oké, hogy évezredeken keresztül ehhez alkalmazkodtak, de a Föld most gyorsabban melegszik, hogysem az emberi test képes legyen alkalmazkodni a változó körülményekhez. Meddig fogják még bírni az arabok, perzsák, tuaregek, berberek és egyéb, sivatagi területeken élő népek? És mi fog történni, ha költözésre kényszerülnek majd?
2015. júl. 25. 17:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Soha.
2015. júl. 25. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
A globális felmelegedés azt jelenti, hogy az elmúlt 150 évben a Földön az átlaghőmérséklet 0.8 fokkal növekedett. Ez egy statisztikai jelenség, egy ember nem képes érzékelni.
2015. júl. 25. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Ez nem így megy. Ezek évezredek alatt végbemenő, állandó és normális változások. Volt már több jégkorszak, amiket mindig felmelegedés követett.


A Föld élővilága pedig mindig mindenhez alkalmazkodik - ha úgy tetszik "mutálódik".

Amelyik élőlény pedig erre nem képes, az szépen kipusztul (ld. dinoszauruszok), és a helyüket más élőlények veszik át.


Magyar nem lesz olyan, hogy bármely népnek szednie kell a sátorfáját, és odébb költözni, mert máshol 2 fokkal hidegebb van. :D

2015. júl. 25. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

"A globális felmelegedés azt jelenti, hogy az elmúlt 150 évben a Földön az átlaghőmérséklet 0.8 fokkal növekedett. Ez egy statisztikai jelenség, egy ember nem képes érzékelni."


Na ne már. Fogadjunk, ha most megkérdezek 10, 20 év fölötti embert találomra az utcán, hogy szerintük melegebbek lettek-e a nyarak az elmúlt években, majdnem mind azt fogja mondani, hogy igen. Ma már ez az egyes ember számára is érzékelhető. Észrevehető, hogy a mi éghajlatunk is melegszik, sorra dőlnek állandóan a melegrekordok. Hagyjuk már ezt a pártatlan dumát, hogy "ezek lassú folyamatok amiket mi nem tudunk érzékelni". Ez nem az evolúció. Ez egy olyan jelenség, amire az emberi tevékenység ráerősített és érezhető a hatása. Nem vagyok túl idős, de arra én is emlékszem, hogy gyerekkoromban (a '90-es években) még szinte minden télen volt hó és nem voltak ilyen melegek a nyarak.

2015. júl. 25. 20:49
 5/9 anonim ***** válasza:

Te szimplán csak buta vagy. A nyarak nem lettek melegebbek, régen is volt kánikula, még a 80-as, 90-es években. Aztán valóban pár hűvösebb nyár következett - lehet, hogy te csak ezeket tapasztaltad meg, életkorodnál fogva.


Ugyanígy mindig voltak keményebb és enyhébb telek is. Ez normális ingadozás.


Attól, hogy te visszaemlékszel kb. 5 évre, még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.


Egyébként meg a Föld átlaghőmérsékletét nem a te hőérzeted alapján kell kiszámolni... :D

2015. júl. 25. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

#4 és #5

A Föld átlaghőmérséklete nagyon kicsit melegszik, ez azonban átszabja a helyi klímákat. Magyarországon jóval több, mint 0,8 °C-ot emelkedett az átlaghőmérséklet, míg más helyeken meg hűlt vagy éppen stagnált. Ehhez hozzá jön az is, hogy az időjárás szélsőségesebbé válik, ami szintén melegebb nyarakat okoz, de az átlaghőmérsékletet nem változtatja. Teljesen igaza van a kérdezőnek abban, hogy a nyarak jóval melegebbek lettek: 2007 óta minden egyes nyár az 1901 óta mért legmelegebb 15 nyár közé tartozott. Az ember megítélése nem mindig megbízható, de ez esetben a kérdező nem téved. És abban sem téved, hogy ez (legalábbis részben) a globális felmelegedéshez köthető.

A globális felmelegedés egy átlagra utal. Egyáltalán nem azt jelenti, hogy mindenhol 0,8°C a növekedés. Egyes helyeken jelentős lehűlés, máshol felmelegedés várható. Hogy hol mi, azt igazság szerint senki sem tudja. Lehet rá modelleket írni, és csinálják is, de a téma bonyolultságából adódóan nincsenek megbízható eredmények.

Ez azt jelenti, hogy a kérdés maga egy buta feltételezésre épül, mégpedig arra, hogy te tudod milyen lesz a felmelegedés a trópusokon. Nem tudhatjuk, hogyan fogja befolyásolni a trópusokat a globális felmelegedés. A klíma egy baromi bonyolult dolog, csak tippelni tudunk. Lehet hogy a trópusokon nagy felmelegedés lesz, lehet hogy nem annyira, vagy épp olyan áramlatrendszerek alakulnak ki amik épp lehűléshez vezetnek.

És amúgy meg az ember kibír nagy melegeket. Azzal lesz a legkisebb baj, hogy melegebb van. Max bevezetik ők is a sziesztát nap közepén. Mondjuk a nagy meleg és a csapadék változásának hatása a növényvilágra már sokkal érdekesebb kérdés, potenciálisan sokkal veszélyesebb.


"a Föld most gyorsabban melegszik, hogysem az emberi test képes legyen alkalmazkodni a változó körülményekhez."


Ezt mégis mire alapozod?

2015. júl. 25. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
91%

"Fogadjunk, ha most megkérdezek 10, 20 év fölötti embert találomra az utcán, hogy szerintük melegebbek lettek-e a nyarak az elmúlt években, majdnem mind azt fogja mondani, hogy igen"


Én 10-20 év fölötti vagyok, és azt mondom, hogy nem. Igen, régebben is voltak hasonló kánikulák, kifejezetten emlékszem egy nagyon durvára a 80-as évek közepéről, de 8 éve is volt ilyen, vagy még melegebb. Egyébként meg az 1400-as években olyan meleg volt száz évig, hogy Skóciában mindenütt szőlőt termesztettek. Akkor ezeknél sokkal melegebb volt.


A globális felmelegedés csak politikai és gazdasági humbug, szélhámosság, amiből nagyon sokan jól megélnek, és még több hülye beveszi.

2015. júl. 26. 01:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

"Igen, régebben is voltak hasonló kánikulák, kifejezetten emlékszem egy nagyon durvára a 80-as évek közepéről, de 8 éve is volt ilyen, vagy még melegebb."


És? Nem egyes kiugró értékekről beszélünk. A legmelegebb évek 1901 óta? 2014, 2010, 2005, 1998. Mondjuk 1940 az valahogy egyáltalán nem szerepel. A felmelegedés valós.


"Egyébként meg az 1400-as években olyan meleg volt száz évig, hogy Skóciában mindenütt szőlőt termesztettek. Akkor ezeknél sokkal melegebb volt."


[link]

Látható hogy nem. A középkori meleg időszak szinte észrevehetetlen, a mostani globális felemelegedésről ugyanez nem mondható el.


"A globális felmelegedés csak politikai és gazdasági humbug, szélhámosság, amiből nagyon sokan jól megélnek, és még több hülye beveszi."


Sok hülye, például szinte minden klimatológus...

[link]

[link]

[link]


De nyilván mindenki aki évtizedeket tölt a téma tanulmányozásával az tök hülye és semmihez nem ért, és csak te vagy egy helikopter...

2015. júl. 26. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

"A globális felmelegedés csak politikai és gazdasági humbug, szélhámosság, amiből nagyon sokan jól megélnek, és még több hülye beveszi." - nem, a globális felmelegedés egy tény, csak félremagyarázzák, és politikai tőkét kovácsolnak belőle. Ráadásul összemossák a klímaösszeomlással.


A forró nyarakról: igen, régen is voltak 35+ fokok, az a különbség, hogy nem volt "hőségriadó". A '80-as években még mikor meleg volt és sütött a nap, azt úgy hívták, hogy jó idő van. Az, hogy pl. tartósan nem megy a hőmérséklet 32 fok alá, éjjel sem, az megint a klímaösszeomlás eredménye. Mostanában enyhe telek voltak, de amikor pl. -24 fok volt Budapesten, sem a zindex, sem a zorigó nem cikkezett a globális felmelegedésről. Az ilyen cikkekkel megvárják a júliusi kánikulát, a sok balek meg nyalja be, hogy igen, érzem, globális felmelegedés van, jaj, de durva!!! :)

2015. júl. 27. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!