Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha a kávéba tejet teszünk,...

Ha a kávéba tejet teszünk, akkor tenyleg nem lessz olyan erős?

Figyelt kérdés
Sokaktól hallottam már, de szerintem a koffein ugyanannyi marad benne. Vagy nem?

2016. szept. 15. 13:42
 1/9 Wadmalac ***** válasza:
100%

Nem lesz kevésbé erős.

Viszont ha vacak, csersavas a kávé, akkor a tej lúgossága valamennyire semlegesíti és kevésbé okoz gyomorbántalmakat.

Törökösen készített kávé esetén erősen javallt a tej, mert az a hosszabb ázás miatt még jó minőségű kávéőrleményből is erősen csersavas.

2016. szept. 15. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
100%

Koffein ugyanannyi lesz benne, de nem fogod olyan erősnek érezni az ízét, mivel hígitod. Mint a szörpöt.


A feles páleszben is annyi az alkohol, mint fél liter sörben.

2016. szept. 15. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszi szépen! :)
2016. szept. 15. 14:41
 4/9 anonim ***** válasza:
Tapasztalatom (és a környezetemben másoké) szerint tejjel a kávé, kakaó lassabban szívódik fel, lassabban, enyhébben és tovább fejt ki hatást, mint vízzel.
2016. szept. 15. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Én azért iszom a reggeli kávét, hogy üssön mint Tyson.

Ha tejjel hígítod, akkor a gyomorsavad, és az enzimjeid le lesznek kötve a nehezen emészthető fehérjékkel.

Tehát a kv-ban lévő koffein mennyisége nem változik, viszont lassabban szívódik fel.

2016. szept. 15. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

"ha vacak, csersavas a kávé, akkor a tej lúgossága valamennyire semlegesíti "


Valami már magyarázatot kell kitalálni, mert a tej enyhén savas, az átlagos normális tej pH értéke 6,45-6,6.

2016. szept. 18. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Wadmalac ***** válasza:

"Valami már magyarázatot kell kitalálni, mert a tej enyhén savas, az átlagos normális tej pH értéke 6,45-6,6."

Hát ennél még az ásványvíz is savasabb.

Amúgy a pH-érték ide kevés. A lúgos összetevők számítanak. Azt hiszem érthető, hogy egy ilyen majdnem semleges pH savas ÉS lúgos összetevőket jelent együtt. És nem a savasság ártalmatlanítása a lényeg, hanem konkrétan a csersavé. Nem a pH-érték káros, hanem a csersav.

2016. szept. 19. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát ez engem is érdekelne.

Hogy konkrétan a csersav, konkrétan a tej melyik lúgos összetevőjével reagál el. Melyik lúgos összetevő tud úgy manifesztálódni, hogy "semlegesíti" a csersavat. Ha a közeg amúgy savas. Mégha gyengén savas is.

2016. szept. 20. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Wadmalac ***** válasza:

Hát ezt meg nem mondom neked.

Gondolom valamelyik fehérjével reagál.

Nem feltétlenül titrálja, de leköti.

2016. szept. 20. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!