Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy lehet, hogy a citrom...

Hogy lehet, hogy a citrom savas, de lugosít?

Figyelt kérdés
[link]
2017. nov. 28. 08:20
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
És azt se felejtsük el,- ha valaki még nem írta vona - hogy a citromsav a sósavhoz képest lúg, tehát emeli a gyomor ph-ját. Ezek a szerves savak, amik a biokémiában vannak, mindig gyengébbek a szervetlen savaknál, mint amilyen a sósav, kénsav, salétromsav, stb.
2017. nov. 29. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/24 anonim ***** válasza:
#21 ha gyenge savat teszel erős sav oldatába, az nem semlegesíti. A nátrium-citrát semlegesíti a gyomorsavat, a citromsav nem.
2017. nov. 30. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/24 anonim ***** válasza:
Kifejted, hogy miért nem, én már rég tanultam kémiát?
2017. dec. 8. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/24 anonim ***** válasza:

Azért nem, mert ez egyszerű matematikai szabály. Ha valami ph-ja mondjuk 1, és ehhez mondjuk azonos mennyiségű 3-as ph-jú savat teszel, akkor a keverék 2 ph-jú lesz. Semleges soha, legfeljebb a gyengébb sav ph-ját közelíti alulról, ha abból egyre nagyobb mennyiséget használsz.

1 ph-jú savat egy nagyjából 12-es ph-jú, azonos mennyiségű lúg közömbösít. Vagy egyre kevésbé lúgos, de egyre nagyobb mennyiségű anyag.

2017. dec. 8. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!