Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Nagyon előre szoktam készülni...

Nagyon előre szoktam készülni a Karácsonyra. Már az ajándékok nagy része meg is van. Viszont a menüvel még nem foglalkoztam. Van bevált kipróbált receptetek?

Figyelt kérdés

2012. szept. 28. 10:36
 1/8 anonim ***** válasza:

Nálunk sütinek citromtorta, lúdláb, zserbó szokott lenni. Amit ezen kívül szoktam sütni, az a négerszelet, koktélkocka. De idén szeretnék még néhány félét sütni :)

Étel: Húsleves, rántott hús, rántott sajt, sült csirke, sült hús, hurka-kolbász, kacsasült lesz, pörkölt, esetleg tejfölös csirke, vagy brassói. Köret: Petrezselymes burgonya, hasáb, rizs, tarhonya, csusza ( ezekből általában 1-2 félét sikerül megcsinálni, de bevásárolok. Időm nem szokott lenni, így volt, hogy májusban is volt mit elővenni a fagyasztóból)

2012. szept. 30. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
Apukám mindig halászlevet csinál, a testvéreimmel rántott húst, rizzsel, a nagymamám sült kacsát, kovászos uborkát, desszertnek meg vakondtúrás tortát, és/vagy bejglit :)
2012. szept. 30. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindent még várom továbbra is az ötleteket! A koktél szelet az hogyan készül??
2012. okt. 4. 13:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Desszerttel szerintem ne bajlódj. Ha lesz szaloncukor, az kiváló. Anyukám kukoricás halat szokott készíteni, pirított baconkockákkal a tetején. Hmm, isteni!! :) köret nincs, kenyérrel esszük. Hal, valami majonézes mártás és kukorica. Forrón a legjobb :) nem tipikus karácsonyi étel, de nálunk kicsi korom óta ez van, úgyhogy számomra ha karácsony, akkor kukoricás hal! :D
2012. okt. 4. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Ment egy privát a koktélról.
2012. okt. 5. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Mi tejszines lazacot + sült burgonyát eszünk szenteste, már 12. eve.

Előkészítünk mindent, majd mikor este a templombol hazaértünk, csak meg kell sütni.

2012. okt. 14. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszi a válaszolkat és ha még van valakinek olyan amit megosztana akkor írjatok!!
2012. nov. 2. 08:53
 8/8 A kérdező kommentje:

Figyeljetek mit találtam:

Pásztorok Pitéje:

A Fűszer és lélekről van:

Hozzávalók a püréhez:

50 dkg sütőtök felkockázva

20 dkg sárgarépa felkarikázva

szerecsendió frissen őrölve

6 zsályalevél

1 tojás

10 dkg vaj

1,5 dl tejszín

só, bors


Hozzávalók a raguhoz:

50 dkg darált marhahús

3 ek libazsír

2 fej hagyma

4 gerezd fokhagyma

2 paradicsom

2 pici chili

½ kk kömény

1 narancs leve és lereszelt héja

1 dl édes tokaji bor

2 szem szegfűszeg

só, bors


A répát és tököt a vaj felén megdinszteltem, úgy, hogy közben kevés vizet öntöttem alá, amikor úgy tűnt, hogy le akar kapni. Reszeltem bele pici szerecsendiót, sóztam, borsoztam, kicsit lehűtöttem, majd elkevertem a tejszínnel. Botmixerrel pépesítettem, elkevertem a tojással, és beleszórtam a zsályaleveleket is.

A raguhoz a zsíron megfonnyasztottam a hagymát, majd beledobtam az összezúzott fokhagymát is. Rászórtam a húst és lepirítottam. A paradicsomot apró kockákra vágtam és a narancslével, borral, narancshéjjal, szegfűszeggel, köménnyel és a sóval meg némi borssal a húshoz adtam. Szép lassan addig főztem, amíg a leve elpárolgott. A chilit csak a végén tettem bele, de persze lehet előbb is.

Egy tűzálló tálba sütőpapírt fektettem, erre kanalaztam a püré felét, majd a ragut, végül a püré másik fele következett. 200 fokra előmelegített sütőben harminc perc alatt sütöttem készre.

2012. nov. 2. 14:02

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!