Kezdőoldal » Utazás » Európa » Miért tartják sokan gáznak,...

Miért tartják sokan gáznak, ha valaki szeret Erdélybe utazni?

Figyelt kérdés

Csomóan vannak, akik nagy hangon hirdetik, hogy CSAK Székelyföld (meg persze a történelmi Magyarország többi része) a csodálatos és a világ maradék 99,5%-a ezekhez nem ér fel. Akik kritizálják, meg azt mondogatják, feltételezhetően sehol máshol nem járt még az illető és csak Ajkához meg Kiskunmajsához viszonyítja a környék vélt kimagasló gyönyörűségét.

Mi a probléma azzal, ha valaki csakis kizárólag Erdélybe szeret utazni?

U.i.: nem én írok ki állandóan kérdéseket Erdéllyel kapcsolatban, csupán a kíváncsiság szülte ezt a kérdést.

ápr. 5. 08:20
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
Nem azzal van a baj, ha valaki szeret odautazni, hanem azzal, ha valaki CSAK oda szeret és emellett unalmasnak nevez olyan országokat, mint Izland meg Ausztrália. Egyrészt fingja nincs az embernek ezekről az országokról, meg úgy effektíve a világról. Szóval utazgasson csak Erdélybe, szeresse, szíve joga. De ne várja el másoktól is ezt, mert Erdély bármilyen szép, a világ nem csak belőle áll.
ápr. 5. 08:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az Erdély-mániás troll miért tartja gáznak, ha valaki nem szeret (vagy nem CSAK oda szeret) utazni?

"Akik kritizálják, meg azt mondogatják, feltételezhetően sehol máshol nem járt még az illető és csak Ajkához meg Kiskunmajsához viszonyítja a környék vélt kimagasló gyönyörűségét."

Ez valószínűleg így is van, azaz az ilyen emberek anélkül szólják le a többi desztinációt, hogy valaha próbálták volna (hisz ha ők is lettek volna bárhol máshol - hiába nem volt olyan csodás, mint Erdély - akkor ők sem állnának azok fölött, akiket fikáznak, hogy miért mennek máshová 🙃)

Amúgy én azt is gáznak tartom, ha valaki mondjuk minden évben ugyanabba a török szállodába utazik, semmi másra nem kíváncsi a világból... bár ha nem akar mindenáron meggyőzni arról, hogy én nem tudom, mi a jó, ha pont nem oda vágyom, akkor felőlem azt csinál, amit akar 🙂

ápr. 5. 09:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés és a leírás nem passzol.

Azt senki nem tartja gáznak, ha valaki szeret Erdélybe utazni.

"Csomóan vannak, akik nagy hangon hirdetik, hogy CSAK Székelyföld (meg persze a történelmi Magyarország többi része) a csodálatos és a világ maradék 99,5%-a ezekhez nem ér fel."

Na ez a gáz, de ez nem egyenlő azzal, hogy valaki szeret Erdélybe utazni.

ápr. 5. 19:39
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

az a probléma, ahogy a kis nyomorékok osztják az észt XD

ez a "csak erdélybe megyek mert az a leggyönyörűbb" duma olyan, mintha azt mondanád, hogy a párizsis zsemle a világ legjobb étele. (és ezen véleményedet akkor is elpofáznád, ha a kérdés az volt, hogy ki milyen kávét készít a tiramisuhoz). senki nem kérdezte, senkit nem izgat, és lássuk be, erősen eltúlzott állítás, még akkor is, ha esetleg személyes(/politikai) érzések miatt annak is tűnik. a kajás példánál maradva: én bevallom szeretem a párizsis zsemlét, gyerekkoromat idézi, de ha most valaki megkérdezi, melyik étel lehet a legnépszerűbb, mit próbáljon ki először, akkor nem a szr kis szendvicsemet írom, mert felfogom ép ésszel, hogy a világ legnagyobb része utálja.

erdély amúgy nem túl gáz, ha nemzetközi viszonylatban nézem, akkor egy ilyen túlhype-olt klasszikus turistacsapda, odaviszik az embereket a busszal, a helyiek elhaknizzák nekik a "jajjdekultúra vagyunk" című kultúrprogramot a választott nyelven, megnézik a szép (bár lássuk be, elég átlagos, ha egy magashegységet láttál, láttad az összeset kategória) panorámát, vesznek néhány matyómintás izét "made in china", majd hazamennek. ilyen is kell persze, amcsik, ausztrálok nagyon szeretik az ilyesmit, azok a másod-harmadgenerációs kivándorlók, akiknek már nincs élő kapcsolata a származási országhoz időskorukra, nagyon szereik az ilyen utazásokat. egyszer nem fáj megnézni, főleg ha útba esik valamihez, de (helyesen) nem is próbálnak visszatérő turizmusra építeni.

az egy másik kérdés, hogy regionális szempontból nézve erdély létezése is közröhej, és leginkább egy problémás kisebbség otthona, amivel a saját országuk nem tud mit kezdeni, mert egy másik ország hatalmas mennyiségű pénzt és energiát fektet a gazdasági-szellemi nyomor fenntartásába.

ápr. 5. 19:48
 5/7 Senior Séf ***** válasza:
85%
Vannak még Trianon-b*zik...
ápr. 6. 11:09
 6/7 anonim válasza:
87%

Mert Orbán is Erdélyt favorizálja, oda jár az észt osztani, ezért az Orbán-fanok kötelességüknek érzik, hogy csak Erdélybe járjanak.

Engem már lassan kiráz a hideg, ha Erdélyről hallok.

ápr. 10. 14:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Sosem voltam még Erdélyben és nem is tervezek odamenni. Biztos nagyon szép és csodálatos, de már annyira túlzásba vitték ezt a pityókás, meg székelyes, meg macik mindenhol sztorit hogy inkább megnézek másik tájegységet. Egyszerűen nem vonz.
ápr. 27. 11:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!