Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Letiltott utlevellel utazhatok?

Letiltott utlevellel utazhatok?

Figyelt kérdés
Kulfodon elunk (EU) es sajnos elvesztettem az utlevelunkat az enyem es a fiamet.En utazhatok szemenlyivel de a fiamnak nincs.Az itteni rendorsegen bejelentettem h elveszett es le is tiltottak.Erre par napra ra megtalaltam oket.Felhivtam a konzult es azt montak h nyugodtan utazhatok mert meg ervenyes.Azt montak h ha Mo-on jelentettem volna be akkor nem utazhatnek vele de igy h kulfodon vettek nyilvantartasba igy ezt Mo-on nem latjak.elegge aggodok h mi van ha nem fogadjak el majd a repteren.

#utlvel
2014. máj. 8. 09:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Azért ez nem így van. Ha a konzul azt mondja, hogy jó, ám legyen, akkor bizony a hatóság tud elnéző lenni, függetlenül attól, hogy épp mi van az adatbázisban. És ez nem csak Schengenen belül, hanem akár arab országból is működik. Láttam már a reptéren kirabolt embert repülőre szállni, miután a konzul megkérte az eljáró hatóságot...

Szóval azért a konzulnak van szava. De tény, "hivatkozva" nem ér semmit. Márpedig ez a konzul nem túl együttműködő, hogy a hatósággal tárgyalja le :)

2014. máj. 8. 12:46
 12/18 anonim ***** válasza:
A helyedben azert en finom kozolnem vele, hogy vigyazzon a stilusara, mert irsz egy panaszlevelet a Kulugynek!!!!nagyon szep fizuert van o ott a magyar adofizetok penzen, azert, hogy a bajbajutott magyaroknak segitsen!!!!igy nem lehet beszelni , akkor sem ha te szitkozodsz!!!!
2014. máj. 8. 12:47
 13/18 anonim ***** válasza:
Szia.ugyanez volt az en utlevelemmel, elhagytam,valaki megtalalta, bevitte a rendörsegre.En utaztam vele Nemetorszagbol-Magyarorszag utana vissza Brüsszelen keresztül!De megjegyeznem, hogy egyik repteren sem kertek el!!!Mondjuk ezt elgge furcsanak talaltam.
2014. máj. 8. 13:35
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Schengeni övezeten belül nem fogják leellenőrizni az érvényességét a reptéren, csak ránéznek, hogy stimmel e a név és a lejárat dátuma.
2014. máj. 8. 14:28
 15/18 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek a valaszt!:))
2014. máj. 8. 14:33
 16/18 anonim ***** válasza:

Most mit izgulsz annyit? Schengenen belül vagy. Ott tudod mit néznek az útlevélen? Annyit hogy a név megegyezik-e azzal akinek a nevére a repülőjegy szól. Még a kép se érdekli őket, nemhogy azt néznék le van-e tiltva valami adatbázisban. Ezt is csak a légitársaság embere nézi meg és nem hatósági ember.

De gondolom valahogy ki utaztál... Akkor nem figyelted, hogy nem is néznek gyakorlatilag semmit?? :-D Rossz megfigyelő vagy, bár érthető, hogy nem gondoltad, hogy ez később érdekes lehet számodra. ;-)

2014. máj. 8. 23:28
 17/18 A kérdező kommentje:
Az utolsonak irom h igen utlevellel utaztam ki de akkor meg nem volt elveszve meg letiltva.Es miert is vok rossz megfigyelö???Atya eg mennyi idiota van.A többieknek köszönöm a valaszt.
2014. máj. 9. 08:00
 18/18 anonim ***** válasza:

Kérlek olvasd el még egyszer a válaszom. Épp, hogy segíteni próbáltam, hogy megnyugodhass és haza merj jönni de ezek szerint ez téged nem érdekel. Természetesen a válaszom csakis schengenen belül érvényes, ahol egyáltalán nincs okmány ellenőrzés.

Szóval nem megsértődni kell, hanem megérteni amit írtam neked.

2014. máj. 9. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!