Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » KATA adózás alól a belépés...

KATA adózás alól a belépés után mennyi idő múlva lehet kilépni?

Figyelt kérdés
Magánvállalkozóként KATA adózási formából a belépés után mennyi idő elteltével lehet kilépni, és másikra váltani? Pl. ha augusztusban vállakozást alapítanék KATA-sként, mikor válthatok leghamarabb?

2014. jún. 1. 14:04
 1/2 anonim ***** válasza:
Bármikor ki lehet lépni, de akkor 2 évig nem lehetsz újra KATA-s. Minden olyan hónapra meg kell fizetni a KATA-t, amelyikben akár csak 1 napot is kisadózó vállalkozó voltál.
2014. jún. 2. 11:20
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Tehát ha váltani akarok KATA-ról később, akkor bármikor válthatok másik adózási formára, csak KATA-ra nem válthatok 2 évig vissza? Mert olvastam olyat is, hogy 2 évig kell KATA-snak lenni, utána lehet váltani másik formára.
2014. jún. 2. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Ha átment egy nagyobb összeg a bankszámlámon, akkor be kellett volna jelentem a NAV-nak?

Bizonyos okok miatt csak nekem tudtak utalni, viszont nem volt semmi közöm a pénzhez. A NAV vissza tudja követni? Nem írtam bele az adóbevallásba, ebből lehet gondom?

Hogy lehet titokban tartani az előző fizetést?

Kaptam egy papírt az előző munkahelyemtől, amin rajta van, hogy milyen kifizetéseket kaptam az adóév addigi részében. (Nem tudom, mi a hivatalos neve ennek a papírnak, csak az van ráírva, hogy "adatlap", megy hogy "az adó és adóelőleg levonásáról a munkaviszony...

Mit tegyek ha megadóztatnak olyan pénzért ami csak papíron létezik?

(24ezerFt)csekély az összeg csak szegény fiam megdolgozott érte és csak papíron küldték el a fizetési összeget, a pénzt nem utalták át és a címünkre sem jött kézbe sem kapta meg!

Ha magánszemélyként adok el kézműves tárgyakat, mennyi az az éves maximális összeg ami után nem kell külön adózni?

Vagy hogy működik az adózás a kézműves tárgyak eladásából származó jövedelemből?

Nem fogadták be az adóbevallásomat mit csináljak? kb.2000Ftot kell bevallani, most nem fogadták el, mennyire büntethetnek? Telefonálni csak 8:30tól...

Kaptam 2 levelet az ügyfélkapumra 1.Nyilvántartásunk szerint a *érkezteto számon, **fájlnéven érkezett bevallás/adatszolgáltatás aláírására, beküldésére * jogosultsággal nem rendelkezett. és én küldtem be a sajátomat, nem értem mire nem vagyok...

Fizetős tagság után adózás és számla adás hogy történik?

Sziasztok, Az érdekelne, ha van egy olyan oldal ami fizetős tagsággal rendelkezik, mindez paypal megoldással, akkor hogy van az adózás? Leginkább a számlára gondolok, hogy ilyen esetben elég az amit a paypal küld automatikus emailt? Válaszokat előre is köszönöm!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!