Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 366 ezer Ft-tal vagyok mínuszb...

366 ezer Ft-tal vagyok mínuszban folyószámlahitel miatt, ha elmennék munkanélkülire, illetve gyorsan találnék valami munkahelyet, és igényelném a fennmaradó járadék 80%-ot, abból vissza tudnám fizetni?

Figyelt kérdés

júl. 17. 09:34
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
81%

Erre nem tudunk válaszolni, mert nem látjuk át az életviteledet és ekkora adósság már alapból gondot mutat. Ráadásul mennyiből lettél ekkora mínuszban és így milyen járadék várható?

Én különben soha senkinek nem javaslom kikérni ezt, mert akkor legközelebbi esetben nem jár.

júl. 17. 09:48
 2/32 A kérdező kommentje:
Mindössze kerestem 359.100 Ft-ot, amiből az albérletem 150 ezer rezsivel, kénytelen voltam használni a folyószámlahitelt.
júl. 17. 09:55
 3/32 anonim ***** válasza:
75%
Valószínűleg vissza tudnád.
júl. 17. 10:25
 4/32 A kérdező kommentje:
De akkor az jó megoldás, ha elmegyek munkanélkülire?
júl. 17. 10:56
 5/32 anonim ***** válasza:
90%

Ha meg nem sikerül gyorsan munkát találni akkor hiába fogod tudni visszafizetni a folyószámla hitelt, újra fel fogod használni és munkád se lesz, több munkanélkülit se fogsz kapni és még adósságod is lesz.

Szóval hosszú távon a legjobb az lenne ha kitalálnál valami stratégiát, hogy a tartozás is csökkenjen és ne kerülj rosszabb anyagi helyzetbe.

júl. 17. 11:16
 6/32 anonim ***** válasza:
78%
Ha nem találsz munkát, akkor a bank egy összegben fogja követelni rajtad a tartozasod visszafizetését.
júl. 17. 11:45
 7/32 A kérdező kommentje:
És amíg van munkahelyem nem kell attól tartanom, hogy az OTP megszünteti a folyószámlahitelem, mert akkor bajba kerülök
júl. 17. 11:46
 8/32 anonim ***** válasza:
77%

5

Rosszabb lesz, mert ha a bank azt látja, hogy nem érkezik a számlára munkabér, akkor nem engedi felvenni a folyószámla hitelt, sőt az addig már felvett összeget is egy összegben fogja vissza követelni

júl. 17. 11:47
 9/32 anonim ***** válasza:
89%
Ja, a legnagyobb ötlet felmondani, hogy munkanélkülire mehess…
júl. 17. 12:07
 10/32 anonim ***** válasza:
87%
Igen, vissza tudnád, de ahhoz nagyon gyorsan munkahelyet kell találnod. Ha nem sikerül, még nagyobb adósságba vered magad, ezert helyedben más megoldást választanék, például amíg visszafizeted, fogd vissza a költségeid: semmi sor, cigi, chips, cukor, hanem víz és normális ételek. Munka ezerrel, ha van lehetőség túlóra vagy masodallas, alkalmi munka.
júl. 17. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Egyedülálló vagyok, és folyószámlahitelből tartom fenn magamat, ez sajnos a magyar valóság, rajtam kívül is így élnek meg az emberek? 31/F

360 ezer Ft-ot keresek, ami eléggé kevés, ugyanis lakhatásra elmegy 150 ezer Ft-om+mobil előfizetésre 20 ezer, és akkor ami marad abból éljen meg az ember, jelenleg 312 ezer Ft-al vagyok mínuszban, ez a magyar kormány hibája, hogy ilyen szegény vagyok.

Új számlacsomagot kötöttem az MBH banknál,amihez automatikusan lett kötve folyószámlahitelkeret,mennyi idő még ezt elbírálják?

Tegnap,hétfőn kötöttem az új csomagot délután,de egyenlőre semmilyen visszajelzés az elbírással kapcsolatban,sem SMS-ben sem másfajta üzenetben.

Mínuszos folyószámla hitel + hitelek rendezése?

Leirnám a problémámat .. sajnos fiatal fejjel 24 évesen van az otp nél egy 1.5 milliós hitelkeretem ami teljesen kivan használva sajnos mert nem tudok kijönni belőle illetve van egy 750 ezres személyi kölcsönöm annak 36 ezer havonta a törlesztő. Meg van 2 gyors hitelem...

Van értelme felvenni, ezt az OTP Instant Folyószámlahitelt, ha így állok jelenleg?

Ebben a pillanatban 134 ezerrel van mínuszban az egyenlegem, a fizetésem másodikán fogom megkapni, ami 332.500 Ft, abból ki kell fizetnem az albérletet, az 150 ezer lesz rezsivel együtt, mobilszámlám, pedig lesz 20 ezer Ft, és még vennem kell karácsonyi ajándékot 4 embernek.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!