Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 366 ezer Ft-tal vagyok mínuszb...

366 ezer Ft-tal vagyok mínuszban folyószámlahitel miatt, ha elmennék munkanélkülire, illetve gyorsan találnék valami munkahelyet, és igényelném a fennmaradó járadék 80%-ot, abból vissza tudnám fizetni?

Figyelt kérdés

júl. 17. 09:34
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
És hó végéig lesz ez magasabb is, 600 ezer a hitelkeretem
júl. 17. 13:00
 12/32 anonim ***** válasza:
74%

11

Ne akarj "okosba", az adófizetők pénzén rendezni a folyószámla hiteledet, mert csúnyán rabachatsz.

Ha jól értem, a terved az lenne, hogy:

- felmondasz

- felmarkolod az álláskeresési támogatást

- majd azonnal el is helyezkedsz egy másik munkahelyen

júl. 17. 13:05
 13/32 anonim ***** válasza:
85%

Továbbra is kergethetsz illúziókat, ahogy a folyószámlahitel is az, de a munkaügyi ködös elképzelésed is egy illúzió, ők nem arról híresek, hogy hamar gyorsan megdobnak pár száz ezerrel. Nem úgy lesz, hogy bemész, és 500 ezret a kezedbe nyomnak.

A te eseted is egy jó példa arra, hogy nem szabad folyószámlahitelt fölvenni. A sok hülye, akit beetetnek a folyószámlahitellel. Az egy NEM létező pénz, az nem a tied. A folyószámlahitel a "legjobb" arra, hogy hitelcsavarba kerülj. Nem tudsz bánni a pénzzel, ezen nem változtat, hogy bemész a munkaügyre. Költsél kevesebbet, akkor nem kell folyószámlahitel.

júl. 17. 13:14
 14/32 anonim ***** válasza:
80%

"Mindössze kerestem 359.100 Ft-ot, amiből az albérletem 150 ezer rezsivel"

Tehát volt még 200 ezred kajára... hogy lett ebből mínusz 366 ezer? 🤔

júl. 17. 14:32
 15/32 A kérdező kommentje:
Vennem kellett cipőt, ruhákat. Nagyon kevés az a 200 ezer
júl. 17. 14:34
 16/32 A kérdező kommentje:
Most amitől nagyon tartok, hogy letiltja a bank a hitelkeretem, és nekem akkor annyi
júl. 17. 14:36
 17/32 anonim ***** válasza:
78%

A másik opció az, hogy megtanulsz bánni a pénzzel. 😉

566 ezret elkxúrtál cipőre meg ruhára?

júl. 17. 14:40
 18/32 A kérdező kommentje:
Mi lenne, ha segítő szándékkal írnátok válaszokat?! Így van elég bajom.
júl. 17. 14:41
 19/32 A kérdező kommentje:
#12 Te meg miről beszélsz?? Milyen adófizetők pénzén, amikor a bruttó fizetésemből 1,5% munkaerőpiaci járulékot vonnak le?!
júl. 17. 14:58
 20/32 anonim ***** válasza:
72%

19

"Milyen adófizetők pénzén, amikor a bruttó fizetésemből 1,5% munkaerőpiaci járulékot vonnak le?!"

LOL

Ha a nettod 360 ezer, akkor a bruttod 540 ezer, annak a másfél százaléka havonta kemény 5400 Ft.

Miről beszélsz?

júl. 17. 15:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Egyedülálló vagyok, és folyószámlahitelből tartom fenn magamat, ez sajnos a magyar valóság, rajtam kívül is így élnek meg az emberek? 31/F

360 ezer Ft-ot keresek, ami eléggé kevés, ugyanis lakhatásra elmegy 150 ezer Ft-om+mobil előfizetésre 20 ezer, és akkor ami marad abból éljen meg az ember, jelenleg 312 ezer Ft-al vagyok mínuszban, ez a magyar kormány hibája, hogy ilyen szegény vagyok.

Új számlacsomagot kötöttem az MBH banknál,amihez automatikusan lett kötve folyószámlahitelkeret,mennyi idő még ezt elbírálják?

Tegnap,hétfőn kötöttem az új csomagot délután,de egyenlőre semmilyen visszajelzés az elbírással kapcsolatban,sem SMS-ben sem másfajta üzenetben.

Mínuszos folyószámla hitel + hitelek rendezése?

Leirnám a problémámat .. sajnos fiatal fejjel 24 évesen van az otp nél egy 1.5 milliós hitelkeretem ami teljesen kivan használva sajnos mert nem tudok kijönni belőle illetve van egy 750 ezres személyi kölcsönöm annak 36 ezer havonta a törlesztő. Meg van 2 gyors hitelem...

Van értelme felvenni, ezt az OTP Instant Folyószámlahitelt, ha így állok jelenleg?

Ebben a pillanatban 134 ezerrel van mínuszban az egyenlegem, a fizetésem másodikán fogom megkapni, ami 332.500 Ft, abból ki kell fizetnem az albérletet, az 150 ezer lesz rezsivel együtt, mobilszámlám, pedig lesz 20 ezer Ft, és még vennem kell karácsonyi ajándékot 4 embernek.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!