Ėdesapám nevėn van 250000 ft tartozás a Telekom felé és én aláírtam egy meghatalmazást. Rám varhatják a tartozást?
A meghatalmazás arra szolgál, hogy a nevében eljárj, helyette jognyilatkozatot tegyél.
Tehát helyette intézkedhetsz. De attól még a tartozás és a szolgáltatás is az övé.
De ne írj alá olyat amit nem értesz meg maradéktalanul.
A részletfizetés jó megoldás lenne.
Ha jól értettem a leírtakból, az ő nevén maradt a szolgáltatás, de ő már elköltözött és ti használjátok tovább.
Jogilag akkor is őt terheli a fizetési kötelezettség, ezt nem lehet kétségbe vonni. Viszont morálisan nézve, azért annak kellene kifizetni aki használta.
Szóval ha nem is történik tartozásátvállalás (lehet hogy az ilyen szolgáltatók esetében ez nem is lehetséges), akkor is illene nektek kifizetni.
A meghatalmazás birtokában pedig a részletfizetésről ennek fényében tárgyalni.
És természetesen a szolgáltatást le kellene mondani, hogy legalább ezzel ne gyarapodjon tovább! Apukádnak ezt már meg kellett volna tennie.
Bár a tartozás összegéből ítélve lehet, hogy már rég felmondta a szerződést a Telekom és nincsenek újabb meg újabb havidíjak.
Ne érts félre! Én nem a családi helyzeteteket akarom megítélni! Nem is ismerem, hogy ki milyen karakter, de nem is ez számít ebben az esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!