Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Volt férjem szerint hiába...

Volt férjem szerint hiába megyek bíróságra nem fogják a gyerektartást emelni. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 7 éve váltam el. Három kiskorú gyermek van. Egyik súlyosan értelmileg sérült . Volt férjem az alap 8 órás minimálbérre van bejelentve. 7 éve 60 ezer forintot állapítottak meg a három gyerekre.Ő két éve ezelőtt beadta , hogy hármukra 39.000 ft-ot akar fizetni ekkor megemelték neki 66.000 forintra . Az akkori minimálbér 50 százaléka.Ő maradt az ingatlanba. Én időközben hitelből építkeztem. Válásnál nem volt mit elosztani, mert a ház is a gyerekek nevén van amibe él a párjával.


Én egyedülálló vagyok . Nettó bevételem mindennel együtt havi 600 ezer forint. Ebből a hitel plusz rezsi , illetve a gyerekek iskolai étkeztetése havi 250 ezer.


A többi kiadás ezen felül. Gyermektartáson felül soha semmi másban nem támogatta őket. Sőt lassan 1 éve már csak a legkisebbet viszi magával kéthetente 1 hétvégére.


Most a minimálbér bruttó 266.800 Ft


Ennek a nettó 50 százaléka 88.000 Ft lenne .


Van esélyem emeltetni? Vagy engedjem el?nov. 26. 20:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%

Próbáld meg!

Ahogy nőnek, tanulnak, egyre több a kiadás.

nov. 26. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
25%
Sok reményt nem fűznék hozzá.
nov. 26. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
25%

"Nettó bevételem mindennel együtt havi 600 ezer forint."


Nettó 600 000 forintnál ennyit számít az a havi +-20k hogy emiatt az idődet pazarlod bírósági tárgyalásokra? Jó nagy fillérb*szó lehetsz, add a számlaszámot inkább átutalom a férjed helyett tesó

nov. 26. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
68%
Emeltesd meg. Ami jár az jár
nov. 26. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
64%
Miért gondolod, hogy itt sokkal okosabbak az emberek a férjednél, az ügyvéded helyett?
nov. 26. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
75%
Igen, meg fogják emelni, mert 3 gyerekre meg szokták adni a fizetés felét, ha nem extrán magas. De még a 88 ezer is kevés 3 gyerekre. A férjemnek már 7 évvel ezelőtt 150 ezret ítéltek meg.
nov. 27. 01:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
88%
Egy próbát megér. Én meglépném. Főleg úgy, hogy egyébként másban sem támogat. Aztán pár év év múlva újra igényelném az emelést. Már csak azért is -> a gyerekei érdekében.
nov. 27. 04:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
76%

"Jó nagy fillérb*szó lehetsz,"

Ami itt biztos, az az, hogy te egy nagy paraszt vagy! Jó nagy...

nov. 27. 04:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben valóban a gyerekek nevén van az ingatlan, amiben a volt férjed a nőjével él és az egyik gyerek értelmi fogyatékos (gondolom igazolható módon!), akkor kocogjál be a gyámhivatalhoz és érdeklődd meg, hogy a gyerekek (depláne az érdekérvényesítésben erősen korlátozott értelmi fogyatékkal élő) jogosult-e a volt férjed vadidegen nőjétől ún lakáshasználati díjat kérni.

Ha szükséges, kérd legalább a fogyatékos gyerekedre erre az egyre a vagyongondnok kirendelését és akkor majd a hivatal lép.

A gyerekek a házat akár piaci alapon is bérbe adhatnák, ha nem élne ott az apjuk (ha valóban az ő tulajdonuk és nem élnek benne).

Így ez a jelen pöiaci helyzetben nekik jelentős anyagi kiesés.

Én ezen indulnék el és hogy ne neked kelljen tudatlanul ebbe beleállni veszekedni a volt férjeddel meg a nőjével- a gyámhivatalt kérd erre (vagyongondnok).

A gyerekek nevére érkező bérleti díjból pedig - ugyancsak gyámhivatali engedéllyel, számlákkal alátámasztva- a gyerekek létfenntartására igazoltan költhetsz, de természetesen neked is be kell tartanod az erre vonatkozó szabályokat.


Tapasztalatból beszélek, már gondnokság alá helyezett, korlátozottan cselekvőképes felnőtt rokonom hasonló helyzetben volt már kisgyerekként is- drága édesapa ott is aktuális nőkkel meg azok gyerekeivel bepuccoskodott a gyerek tulajdonába- egy idő múlva gyámi letétes számlára fizette a bérleti díjat, miközben az édesanya szerényen igyekezett a beteg gyereket méltón eltartani, fejlesztésekre stb. Előteremteni a pénzt…amikor meghalt az édesanya, én vállaltam az akkor még kiskorú gyereket és ilyen módon azonnal intézkedtem, mert nekem a volt férj meg a vadidegen élettársa depláne senkim nem volt.

Ha nem akartak volna bérleti díjat fizetni, kezdeményeztük volna a hivatallal teljes egyetértésben az ingatlan értékesítését (ez esetben a pénz ugyancsak a gyerek gyámi számlájára ment volna természetesen) és esetleg a későbbiekben is lett volna a beteg gyereknek tartaléka, amikor pl komoly kezelésre vagy speciális otthonba stb, kellett volna mennie.

Egyelőre az apa örül a lehetőségnek, hogy bérelheti az ingatlant, egyelőre béke van… de ehhez hatóság, határozott fellépés szükségeltettet.

Nehogy már a gyerekek tulajdonát más ingyen és bérmentve használhassa, miközben a gyerekeknek lehetne a bérleti díjból jobb élete vagy akár eltehetnék a jövőjükre is…


Mindez persze akkor és csak akkor igaz, ha valót írtál azzal, hogy a gyerekeké a tulajdonjog és apukának semmiféle bejegyzett jogosultsága (pl haszonélvezet) nincs az ingatlanon. (Pro tipp: apuka résztulajdona mellett a gyerekek maradék tulajdonrészére is kérhető mind az idegen nőtől, mint az apától használati díj, nyilván arányosan)

nov. 27. 07:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
38%

Aki szerint 20 ezer forint nem pénz, annak felteszem egy gyereke sincs, nem hogy három... A legjobb, ha ezt az "ítéletet" úgy mondjuk ki így ismeretlenül, ha apuka tudottan minimálbérre jelenteti be magát direkt éppen azért, hogy ne kelljen többet fizetnie. Mert ugye ilyet még soha senki nem látott... Nem látunk bele a kérdező helyzetébe, ne ítélkezzünm.

Én amondó vagyok, egy próbát megér, de legyen megalapozott háttere. 10-es is nagyon jó ötletet írt.

nov. 27. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!