Malév újra éledése?
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy szerintetek van-e esély arra, hogy a Malév valaha újraéledjen. Ti hogyan látjátok ezt?
Esetleg milyen üzleti tervvel lehetne újraindítani a légitársaságot?
Nagyon hiányzik, hiszen a Malév egy igazi hungarikum, ezért kérlek benneteket, hogy tiszteletből beszéljünk róla.
Ha pedig valamelyik híroldal vagy portál látja ezt az üzenetet, kérlek, kapjátok fel a témát, akár erre a bejegyzésre hivatkozva – hátha együtt elérhetünk valamit!
Tudom, hogy most már létezik a Hungary Air Cargo, de legyünk őszinték: ki választaná azt, ha ott lehetne helyette a legendás Malév?

válasza:

válasza:Sajnos én sem látok esélyt arra hogy újra legyen Malev.
Vannak sokkal olcsóbb járatok, és már mindent lefednek. Inkább a meglevőt kellene tökéletesìteni.

válasza:“hiszen a Malév egy igazi hungarikum”
Miert, miert gondolod egyedinek?

válasza:A Malev annyira hungarikum, hogy az eredeti neve Maszovlet volt.
Teljesen felesleges ez a nyafogas, a Malev kipontozta magat mert nem birta a konkurrenciaharcot. Azt meg vegkepp nem szeretnem, hogy allami tamogatassal tartsunk fenn egy alapvetoen veszteseges maganceget (!), hogy aztan a nyereseget zsebrevagja.
Semmi tisztelnivalo nincs benne, ezen az alapon a Volan-Tefut vagy a Gelka kisgepszervizt is hungarikumma avathatnad.

válasza:

válasza:Még a komolyabb országok is küzdöttek a saját nemzeti légitársaságukkal amikt aztán csődbe is mentek - pl Svájc....
Majd pont magyarországon a kehes kormány aki mindenhonnan veszi fel a hiteleket hogy valamennyire működni tudjon az ország fog tudni többezer milliárdot kiszórni egy légitársaság megalakítására és üzemeltetésére. Szétszéledt a banda, úgyhogy nulláról kellene kezdeni mindent. Csapatot verbuválni kiképetni, vizsgáztatni. Gépeket még csakcsak be lehetne szerezni mert biztos van csomó lekonzerválva a világban itt-ott. Szerződéseket kötni, slotokat venni... Nem úgy van ám hogy csinálsz egy légitársaságot és odamész pl Londonba. Keményen tejelni kell hogy kapj helyet.
Nagyon sok évig vastagon veszteséges lenne. Nincs az a pénz hogy megérje belevágni. Csak akkor ha az állam megfinanszírozza a veszteséget.

válasza:Ebben az országban, ahol ha kiemelkedik egy belföldi cég, szinte biztos, hogy az enyészeté lesz-ha nem adja át a NER-es brigádnak 2-3 éven belül..
A külföldi cégek is csak azért vannak mert...

válasza:Kapcsolódó kérdések:
úgyértem a malev@malev.com-ra. Illetve a pelikán.hu-n keresztül foglaltam repülőjegyet, és oda is írtam panaszt és kártérítési kérvényt. Szerintetek??
És mennyiért lehet más repülőket bérelni (pl: airbus 320) Van olyan oldal ahol ez le van írva?
Lesz-e vala újra a magyar állam tulajdona?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!