Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Malév újra éledése?

Malév újra éledése?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy szerintetek van-e esély arra, hogy a Malév valaha újraéledjen. Ti hogyan látjátok ezt?

Esetleg milyen üzleti tervvel lehetne újraindítani a légitársaságot?

Nagyon hiányzik, hiszen a Malév egy igazi hungarikum, ezért kérlek benneteket, hogy tiszteletből beszéljünk róla.

Ha pedig valamelyik híroldal vagy portál látja ezt az üzenetet, kérlek, kapjátok fel a témát, akár erre a bejegyzésre hivatkozva – hátha együtt elérhetünk valamit!

Tudom, hogy most már létezik a Hungary Air Cargo, de legyünk őszinték: ki választaná azt, ha ott lehetne helyette a legendás Malév?

2025. okt. 26. 17:47
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
*Tiszteletttel
2025. okt. 26. 17:48
 2/24 anonim ***** válasza:
93%
Ha lenne felesleges ezer milliárdom, akkor sem indítanék egy új légitársaságot, mert egy teljesen telített, erős túlkínálatú piacon esélytelen lenne. A piac ítélete alapján nem hiányzik a Malév, akármennyire is nemzeti identitásunk része volt. Az EU alig van már állami többségi tulajdonban légitársaság, a három nagy (Lufthansa, AF-KL, és IAG) csoport mindegyike magántulajdonú cégek.
2025. okt. 26. 18:24
 3/24 anonim ***** válasza:

Sajnos én sem látok esélyt arra hogy újra legyen Malev.

Vannak sokkal olcsóbb járatok, és már mindent lefednek. Inkább a meglevőt kellene tökéletesìteni.

2025. okt. 26. 18:28
 4/24 anonim ***** válasza:

“hiszen a Malév egy igazi hungarikum”

Miert, miert gondolod egyedinek?

2025. okt. 26. 18:36
 5/24 anonim ***** válasza:
73%

A Malev annyira hungarikum, hogy az eredeti neve Maszovlet volt.

Teljesen felesleges ez a nyafogas, a Malev kipontozta magat mert nem birta a konkurrenciaharcot. Azt meg vegkepp nem szeretnem, hogy allami tamogatassal tartsunk fenn egy alapvetoen veszteseges maganceget (!), hogy aztan a nyereseget zsebrevagja.

Semmi tisztelnivalo nincs benne, ezen az alapon a Volan-Tefut vagy a Gelka kisgepszervizt is hungarikumma avathatnad.

2025. okt. 26. 18:37
 6/24 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
94%
Lassan felnő egy generáció akinek a MALÉV név már semmit nem mond. A ma rendszeresen repülők 90%-a szerintem soha nem ült MALÉV járaton. A Wizzair, Ryanair és társaik hozták el azt a forradalmat, hogy a "kimegyek a ferihegyi reptérre" épp olyan hétköznapi kijelentés legyen, mint az, hogy "lemegyek a Balcsira" vagy "rokonlátogatok vidéken". Ha 1 forinttal a már létező fapadosok jegyárai alatt tudna szolgáltatni egy új légitársaság akkor biztos lenne rá igény - ellenkező esetben semmi értelme.
2025. okt. 26. 19:02
 7/24 anonim ***** válasza:
88%

Még a komolyabb országok is küzdöttek a saját nemzeti légitársaságukkal amikt aztán csődbe is mentek - pl Svájc....

Majd pont magyarországon a kehes kormány aki mindenhonnan veszi fel a hiteleket hogy valamennyire működni tudjon az ország fog tudni többezer milliárdot kiszórni egy légitársaság megalakítására és üzemeltetésére. Szétszéledt a banda, úgyhogy nulláról kellene kezdeni mindent. Csapatot verbuválni kiképetni, vizsgáztatni. Gépeket még csakcsak be lehetne szerezni mert biztos van csomó lekonzerválva a világban itt-ott. Szerződéseket kötni, slotokat venni... Nem úgy van ám hogy csinálsz egy légitársaságot és odamész pl Londonba. Keményen tejelni kell hogy kapj helyet.

Nagyon sok évig vastagon veszteséges lenne. Nincs az a pénz hogy megérje belevágni. Csak akkor ha az állam megfinanszírozza a veszteséget.

2025. okt. 26. 19:29
 8/24 A kérdező kommentje:
Mindenkivel egyetértek, de egy kicsit mégsem! Például szerintem lehetne úgy, mint régen, csak most a Maszovlet helyett akár Lengyelországgal is együttműködhetnénk. Egyébként pilóta vagy közlekedési miniszter szeretnék lenni – és ha az utóbbi teljesül, akkor bármi áron újraélesztem a Malévet! Én is abba a generációba tartozom, aki eleinte nem is ismerte a Malévet, de utánanéztem, és ma már a szívembe zártam. Egyébként pedig a Swiss is újraéledett felvásárlással és gondoljunk a KLM-re is ha nem lenne Air France már múlt időben beszélhetnénk csak róla!
2025. okt. 26. 19:43
 9/24 anonim ***** válasza:
53%

Ebben az országban, ahol ha kiemelkedik egy belföldi cég, szinte biztos, hogy az enyészeté lesz-ha nem adja át a NER-es brigádnak 2-3 éven belül..

A külföldi cégek is csak azért vannak mert...

2025. okt. 26. 19:45
 10/24 anonim ***** válasza:
Úgy lehetne "olcsón" megoldani mint ahogy az A330-ast is a WizzAiresek üzemeltetik, a Malév 2.0-t is a WizzAirből lehetne kinöveszteni egy lányvállalatként. Így sok dolgot meg lehet spórolni. A Wizzen belül megoldani a toborzást, oktatást, stb. Csak kell venni, bérelni néhány szélestörzsű gépet - A330-ast - a hosszútávú járatokhoz.
2025. okt. 26. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Akinek a Malév lenyúlta a pénzét, annak ajánlott a fogyasztóvédelemnek is írni, vagy elég csak a megadott e-mail címre?

úgyértem a malev@malev.com-ra. Illetve a pelikán.hu-n keresztül foglaltam repülőjegyet, és oda is írtam panaszt és kártérítési kérvényt. Szerintetek??

A malév mennyiért bérelte a gépeit?

És mennyiért lehet más repülőket bérelni (pl: airbus 320) Van olyan oldal ahol ez le van írva?

Jelenleg kinek a tulajdona a MALÉV?

Lesz-e vala újra a magyar állam tulajdona?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!