Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Webshopos rendelest le lehet...

Webshopos rendelest le lehet mondani?

Figyelt kérdés
Megrendeltem egy izzot egy motoros oldalrol, majd kiderult hogy nem olyan kell nekem, irtam a cegnek egy emailt hogy le szeretnem mondani a rendelest, de meg nem kaptam visszajelzest. Szerintetek elkuldik ? Ha nem veszek at a futartol (Gls) akkor mivan ?
2014. máj. 12. 12:37
 1/9 anonim ***** válasza:

Ptk. 6:64. §

(1) Aki szerződés megkötésére irányuló szándékát egyértelműen kifejező és a lényeges kérdésekre kiterjedő jognyilatkozatot tesz, nyilatkozatához kötve marad. Az ajánlattevő kötöttségének idejét meghatározhatja.

(2) Az ajánlati kötöttség ideje az ajánlat hatályossá válásával veszi kezdetét.

Azaz a vásárlás után a vételi szándékától nem állhatsz el, hacsak nem tudsz megegyezni a webshoppal, de mivel ez nekik bevételkiesés lenne nehéz dolgod lesz meggyőzni őket.

2014. máj. 12. 12:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Es ha csak egyszeruen nem veszem at ?
2014. máj. 12. 12:53
 3/9 anonim ***** válasza:

#1:

A webes vásárlásra más vonatkozik:

Fogyasztóként meggondolhatjuk magunkat és visszaléphetünk a vásárlástól az interneten rendelt termék átvétele után?

Igen, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet alapján úgynevezett elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia) illet meg bennünket internetes vásárlás esetén, és e jogot néhány kivételtől eltekintve minden esetben gyakorolhatjuk.

2014. máj. 12. 12:53
 4/9 anonim ***** válasza:

remélem az #1 nem jogász :)... ha igen akkor nagy a baj :D

1. Nem veszed át a futártól.. mi történik? semmi. éltél a vásárlástól való elállás jogától.

2. Átveszed, majd visszaküldöd 8 munkanapon belül. (kicsit bonyolultabb és felesleges is az 1. pont tudatában) Vissza kell, hogy küldjék a vételárat, mivel ez nem tartozik a kivételek közé.

2014. máj. 12. 13:22
 5/9 anonim ***** válasza:

Már 14 nap az elállás, nekem van webshopom, ha postára adás előtt eláll valaki, akkor megteheti. Nincs ezzel gond.

Nálam pont azért van előre utalás, és paypal, mert nem játszunk ilyet, hogy nem veszem át. Nem fizetek 1000 ft, azért hogy megsétáltassák az árumat.

Ha írsz emailt, akkor arra reagálni fognak.

2014. máj. 12. 16:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Postára adás után is megteheti, hogy eláll (ha nem abba a szűk csoportba tartozik a megrendelt termék, amire ez nem vonatkozik.) Kézbesítés után ketyeg a nyolc munkanap...

Kicsit macerásabb ebben az esetben, de így megrendeled, kifizetted, postára adják, átveszed, írsz nekik, hogy nem kell a cucc, és visszaküldöd ajánlva, visszafizetik a pénzt.

Elárulod, hogy mi a webshoppod? :)

2014. máj. 12. 17:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekünk is van webáruházunk, s mi sem küldünk utánvéttel! Én sem fogok 5000 ftért másnak árut utaztatni. Ugyanis, ha nem veszi át oda-vissza postaköltséget fizethetem.
2014. máj. 12. 20:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Úgy csak az oda postaköltséget fizetheted...
2014. máj. 12. 21:40
 9/9 anonim ***** válasza:

Január 1.-től 14 nap, ez az új törvény. Persze postára adás után is megteheti, de annak vannak költségei.

Igen itt a link: [link]

2014. máj. 12. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!