Van itt olyan aki evek ota munkanelküli?
1996-ban volt utoljára munkahelyem.
Munkanélküli lettem, majd sorban született (3 évenként) három gyermekem. Főállású anya voltam 2006-ig. Azóta keresek munkát, de senkinek sem kellek ("öreg" vagyok, nincs diplomám, nyelvvizsgám csak németből van, angolból csak alapfokú - és az sehova sem kell), pedig saját szórakoztásomra felsőfokú szakképzésen is részt vettem, hiába.
Az évek óta munkanélküliséghez annyit fűznék hozzá, hogy az munkanélküli (főképp ilyen hosszú távon) aki nem is akar dolgozni/pénzt keresni.
Magam is voltam hasonló helyzetben de nem üldögéltem hanem megragadtam minden lehetőséget, akár tetszett akár nem.
Nem azt néztem, hogy mit és miért ne vállaljak el, hanem igyekeztem minden lehetőségből a maximumot kihozni.
(Pl.: tőlem 1 órás útnyira kellett elmennem 900 Ft-ért dolgoznom 40 percet. A TV előtt üldögélés helyett hát mentem. Ezt előre nem tudtam de ez a lehetőség később nagyon megtérült.)
Laci 900 forint 40 percért, jól megfizettek!
Viszont utaztál 60 percet, ami busszal kb. 40km, tehát a fizud pont elment a fél útra...
Miért érte meg neked, hogy többet költesz, mint amit keresel???
Engem is nyüstöltek menjek egy céghez napi 4 órát kertészkedni, osztottam szoroztam havi 20 nappal számolva kerestem volna havi kereken 2000Ft-ot, ha nem derül ki hogy feketemunkás vagyok.
40 perc buszozás 50 perc várakozás a csatlakozásra, újabb 32 perc utazás, átöltözés majd 4 óra munka, majd büdösen koszosan irány haza...
Engem szó szerint megszóltak a környékben, hogy nem vállaltam el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!