Az ingatlanozásnak van jövője?
Sokat gondolkodtam azon,hogy ingatlanközvetítéssel foglalkoznék,kényelmes,rugalmas munkaidő.
Viszont elgondolkodtam azon miért fogad fel valaki a net világában ingatlanügynököt,amikor bármikor kereshet magának a neten bárki lakást.
Megéri a jövőben effelé orientálódni?
"kényelmes,rugalmas munkaidő."
Rengetegen foglalkoznak ezzel, donthetsz, hogy elmesz este 9-kor megmutatni a lakast, vagy megmutatja mas es bukod a jutalekot, ha epp o veszi meg. Kikapcsolhatod a telod "munkaidon kivul", csak akkor megint mas kapja a jutalekot.
"Megéri a jövőben effelé orientálódni?"
Nincs nagyon mit orientalodni, alacsony a belepesi kuszob, nem kell evekig tanulnod, hogy alkalmassa valhass ilyen munkara.
Úgy értem,minek fizet ezért valaki időseken kívül?
Net van,ingyen kereshetsz magadnak lakást,felhívod,megnézed.
Ehhez minek ingatlanos?
Régen, a válság előtt úgy volt, ahogy mondod, hogy mindenki megkereste magának az ingatlant, még interneten kívül is. Amikor 10 éve hirdettem az ingatlanomat sorra hívtak az ingatlanügynökök, hogy adjam be az adatbázisukba ingyen és bérmentve, persze. Fizetni majd akkor kell, ha el is adta. Győztem lerázni őket. Aztán jött a válság, az emberek nem akartak vásárolni, viszont egyre több lett az eladó ingatlan. Az ingatlanügynökök dúskáltak eladó ingatlanokban, viszont vevőt találni nehéz volt. Ekkor jött az, hogy csak a belvárosi, hibátlan állapotú ingatlannal voltak hajlandóak foglalkozni, azt tudták eladni. Anyósom lepukkant vidéki házát egyik sem volt hajlandó még csak fel sem venni az adatbázisba, pedig az nem került volna semmibe, csak kb. fél óra munka. Egy vette volna fel, de olyan brutális feltételekkel, hogy gyakorlatilag mindenért nekem kellett volna fizetni, értékbecslő, havi hirdetési díj stb. Ugye vevő nem volt, hát így próbáltak pénzt keresni, de ebbe sem mentünk bele.
Most nem tudom mi a helyzet, a CSOK miatt most eléggé megindult a piac. Viszont tény, hogy sok az ingatlanos, és csak akkor kapsz pénzt, ha el is adsz valamit, én az ilyen munkákban sosem bíztam, szeretem, ha a fáradozásomért pénzt is kapok. A legtöbb alkalmazottat úgy veszik fel, hogy semmit nem kap, saját kocsi kell, saját telefon, ha meg elad valamit, akkor jutalék. Ezt én nem vállalnám. Persze ha te akarsz vállalkozó lenni, hát hajrá, aztán vegyél fel embereket, akik saját költségükön ingyen dolgoznak majd neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!