Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit gondoltok, idegenforgalomb...

Mit gondoltok, idegenforgalomban ( főleg szállodaipar érdekel) vagy a kereskedelemben dolgozzak?

Figyelt kérdés

Felsőfokú végzettséggel, két nyelvvizsgával, kereskedelmi tapasztalatokkal, B kat. jogosítvánnyal rendelkezem.


Eddig területi vezető szerettem volna lenni, de olyanokat olvastam, hogy heti hat napban kell 12-14 órákat dolgozni állandó jelleggel, persze a bérezés nem rossz.

Én szeretném, ha életem is lenne a munka mellett, talán ez érthető.


Az idegenforgalomban is ennyire kihajtják az embert mondjuk középvezetőként?


22 éves vagyok, nem tudom fiatalnak számítok-e.


2016. szept. 19. 18:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Szállodában kapsz reggelit/ebédet/vacsorát. Szóval otthonra nem kell túl sokat főzni.


Egy budapesti 4 csillagos szállodában ahol dolgoztam, a főállású pincérek a munkaidő lejárta után többnyire mehettek el. Jött a váltás. Persze ha volt valamilyen rendezvény, szilveszter akkor előfordulhatott, hogy tovább maradtak, de a nettó 400k+-os fizetéshez képest nem sok.


De ehhez be kell kerülni a szállodába, ami úgy sikerülhet, hogyha elvégzel egy ezirányú OKJ-t vagy egyetemet és elmész egy szállodába pincér gyakornoknak. Lehetőleg legalább egy négy csillagosba, de az 5 csillagos sem annyira nehezebb, mint amit elvárnál.

2016. szept. 20. 00:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Nézd, én nem pincérnek tanulok, egyetemen ilyesmit nem is tanítanak nekünk. Sokkal inkább a vezetést, szervezést és működtetést kell elsajátítanunk, tehát elvileg mi vezetőknek készülünk.
2016. szept. 20. 16:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Vendéglátóiparban úgy nem leszel vezető, hogy nem tudod az alapokat. Honnan tudnád eldönteni, hogy mennyi időbe telik egy letálcázás, egy teremrendezés, egy terítés és még millió dolgot ha sosem csináltad? Ott kúrnak át a 16 éves tanulók a palánkon ahol akarnak.
2016. szept. 20. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Ez azért nem így van.... Gondolj csak bele. Egy építészmérnök sem tud maltert keverni, mert ő neki nem ez a dolga...(lehet tud, de azt nem az egyetemen tanulta) Ő megtervezi a házat és kiadja a feladatokat, amiket a szakemberek tudni fognak, hogy hogyan csinálják.
2016. szept. 20. 18:05
 5/5 anonim ***** válasza:

"Ez azért nem így van.... Gondolj csak bele. Egy építészmérnök sem tud maltert keverni, mert ő neki nem ez a dolga...(lehet tud, de azt nem az egyetemen tanulta) Ő megtervezi a házat és kiadja a feladatokat, amiket a szakemberek tudni fognak, hogy hogyan csinálják."


Ok. Akkor jobban tudod, mint én aki 5 éve dolgozik különböző szállodákban és egyszer nem találkoztam olyannal aki csakúgy egyetem után műszakvezető lett.


A példád meg rossz. Azt megtervezi, hogy mennyi az anyagköltség, de a szakember átvágja a palánkon azzal kapcsolatban, hogy egy alap kiöntése mennyi idő, hogyha nem ért hozzá. Főleg ha napibérben vannak a munkások.


Amúgy sem hasonlíthatod a vendéglátást máshoz. Máshol működik, hogy beülsz a főnöki székbe, de itt nem. Tekintve, hogy te is dolgozod ugyanazokat, mint az újonc. Terítesz, termet rendezel, kiviszed a kaját, felveszed a rendelést, stb.


Ahol gyakornok voltam volt egy nagyszerű F&B menedzser. A második évben elment és hoztak helyette egy... Hát ne mondjam mit. Kb mindenki kiröhögte, hogy ez hogy jutott el idáig. Te is ilyen akarsz lenni?

2016. szept. 21. 02:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!