Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minek tanuljak tovább? 14...

Fadgyas Patrik kérdése:

Minek tanuljak tovább? 14 éves fiú vagyok nyolcadikos. Nem vagyok olyan kemenykezu vagy nem tudom hogy mondjam ilyen komuves hegeszto alkat?

Figyelt kérdés
Inkabb irodai vagy ilyesmi szakmaban szeretnek tovabb tanulni. Jasznagykun szolnok megyeben lakom ?(szolnokhoz kozel)
2016. nov. 17. 20:50
 1/8 anonim ***** válasza:
De mi a kérdés?
2016. nov. 17. 20:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Gimnázium.
2016. nov. 17. 20:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Mi a kérdés?
2016. nov. 17. 21:11
 4/8 anonim ***** válasza:
pedig az IQ-d alapján neked való a hegesztő vagy a kőműves szakma! :D
2016. nov. 17. 22:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Mindenképp műszaki és/vagy informatika vonalon indulj tovább és tanulj meg programozni. Java, C++, C# a menő. Nem könnyű, ne add fel, ha megtanulod és jó vagy benne, akkor hosszútávon biztosan lesz munkád 3-4-500.000 ezer induló pénzektől, a határ pedig a csillagos ég. Én nemrég végeztem az egyetemmel (műszaki menedzser lettem) és úgy látom jelenleg a programozásnak van a legnagyobb jövője, mivel minden gépesítve és automatizálva van már most is, pláne 5-10-20 év múlva.
2016. nov. 18. 03:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez így nagyon kevés információ ahhoz, hogy valaki tényleg tudjon segíteni. Beszélj szüleiddel vagy az osztályfőnököddel, és keressetek egy pályaválasztási tanácsadót. Van olyan teszt ami kimutatja, hogy miben vagy jó és javasol egy szakmacsoportot. Aztán eldöntheted, hogy tetszik-e.

Ilyen pályaválasztási teszteket az interneten is találsz csak írd be a keresőbe.

2016. nov. 18. 23:44
 7/8 anonim ***** válasza:
tanuljh ápolónak, jól fizet és mindig van állás
2016. nov. 19. 23:22
 8/8 anonim válasza:

Tegyel meg magadnak egy szivesseget, es ne hallgass senkire, aki azt mondja, csinald ezt, vagy csinald azt.

Inkabb azt dontsd el, ki akarsz lenni. Nem MI, hanem KI.

Ez nem konnyu dolog. De az elso, hogy mozdulj el abba az iranyba, hogy ne csak nezoje legyel a dolgoknak, hanem a resztvevoje is. Egyre tobb olyan dolog legyen, amit TE csinalsz, nem veled csinalnak. Ehhez az kell, hogy mindig csinalj valamit, tapasztalj, tedd probara magad, amiben csak tudod.

Nehany fontos lepes:

1. Rendszeresen nezz konstruktiv mondanivaloju filmeket, amiknek altalaban happy end a vege, es a foszereplo egyertelmu sikert er el a vegere. Lehetnek Oscar dijas filmek, Disney, Hasbro, DC comics, ill nagyon sok, nagyon jo animacios film. Nezd meg, hogy a szereplok milyen karakterek, mit mondanak, hogyan viselkednek. Ha valamilyen nehez helyzet jon, egy pillanatra allitsd meg a filmet, es gondolj bele, te mit tennel most. Aztan nezd meg, a filmben mi tortenik :)Nehany pelda, a Narnia trilogia, a Matrix trilogia, A bekes harcos utja, A boldogsag nyomaban, Transformers filmek, Tul a sovenyen, Z a hangya (sokat tanultam belole), de szinte vegtelen a lista. Ird be a googlebe, hogy film idezetek. Ott talalsz majd cimeket boven. Ha valamennyire megy az angol, akkor hatvanyozodnak a lehetosegek.

2. Olvass konyveket. Ne parazz, nem olyanok, mint az iskolai szutykok. Foleg olyanokat keress, amiket vagy sportolok irtak, vagy spiritualis temaju, esetleg akar vallalkozoi, menedzser konyvek. Ezek nemcsak szorakoztatoak, de nagyon sokat is lehet beloluk tanulni. Ott van Rakonczay Gabortol a Tuzhangya, Arnold Schwarzenegger oneletrajza, Tony Robbins (ez mar nehezebb,halado szint), vagy a Pongor kiado, Bioenergetic, Alexandra kiadok konyvei. Menj be egy konyvtarba, es faggasd a konyvtarosokat. segiteni fognak. Van, amit majd meg kell venned, vagy megveteted Karacsonyra :)

3. Menj, lass, kirandulj! Ne csak azert menj el nyaralni, hogy lefenykepezd magad egy parkban. Beszelj az ottaniakkal, vedd eszre, miben mas az a hely, mint az otthonod. Mik a szokasok, mit csinalnak mashogy?

4. Beszelj idosebb, sikeres emberekkel. Nem kell, hogy milliomos legyen, ha tud oszinten nevetni, az mar jo jel. Barki is az. Akin azt veszed eszre, hogy sokat beszel masokrol, es mindig szid valakit, az felejtos, ne allj vele szoba.

5. Sportolj. Az egyik legjobb dolog az eletben, amivel folyamatosan apro sikereket erhetsz el, es mindig noveli az onbizalmad.

2016. nov. 20. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!