Egyéni vállalkozó végzettség nélkül milyen büntetést kaphat?
A nővérem Ukrajnából jött ide, a háború miatt. 15 éve fodrászként dolgozott otthon. Mivel van magyar állampolgársága és lakcíme, tb is, kiváltotta a KATA-t és itt is fodrászként dolgozik. Viszont nincs végzettsége, már azt sem értem, hogy-hogy vállalkozhat. Ez nem fog kibukni? Milyen büntetésre számíthat, ha egyszer kiderül?
Nagyon féltem őt emiatt és naponta idegeskedek, mert szegény így is elég rossz helyzetben van, most kezd helyre jönni.

válasza:

válasza:

válasza:1. De van, fél éve futott velem az önkormányzat egy ilyen kört, közel 30 év után.
Úgy gondolom, végzettség nélkül egyszerűen eltiltják a tevékenységtől, egyéb szankciók nélkül (pláne az ő esetében).

válasza:

válasza:“# 2 ukrán papírja van, csak az Magyarországon semmit sem ér.”
Ne vicceljél már! Ukrán fodrász oklevél bőven jó. Ha villanyszerelő lenne vagy jogász, akkor lenne probléma a nem magyar papírból, de fodrásznál semmi gondja nem lesz. Valószínűleg egy hivatalos fordítás kell és kész

válasza:#6 Tegnapelőtt kapta meg a végzést, miszerint nem honosítják, mert Ukrajnában teljesen mas rendszerben tanultak és ezek a szakmák nem voltak bejegyezve és nyilvántartva.
Többiek: akkor ezek szerint nem olyan kockázatos így a munkavégzés?
Köszönöm a válaszokat.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Virágboxokat, ajtódíszeket, koszorúkat, csokrokat és egyéb mű- és élő virágból készülő dísztárgyakat szeretnénk készíteni megrendelésre és eladásra. Mindezt hivatalosan szeretnénk. A fent felsoroltakhoz szükséges-e bármilyen végzettség (virágkötő), egyes helyeken az...
Sziasztok! A Miskolci Egyetemen végeztem bsc villamosmérnökként 2016-ban. 2017 óta vagyok alkalmazott egy cégnél és jó ideje töröm már a fejem, hogy egyéni vállalkozóként szeretnék elindulni és általános villanyszereléssel foglalkozni. Egészen pontosan...
Valamint ehhez milyen engedély lenne szükséges? Zöldség-gyümölcshöz szerintem nem kell sokminden. Viszont mondjuk egy piacon történő hamburger, hot-dog eladásához szerintem szigorúbb feltételek vannak.
Mükörömépítő a szakmám, üzletben dolgozom Kata vállalkozoival. Ez mellett szeretnék foglalkozni beszállítással kellékeseknek (kövek, lámpák stb.) . Számlára megtudom vásárolni a terméket, de tovább adni is szeretném. Elég ehez a szakmám és a számlatömböm vagy kell...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!