Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mik a feltételei hogy zöldsége...

Mik a feltételei hogy zöldségest nyissak?

Figyelt kérdés

mi kell hozzá?(engedélyek,helység feltételei stb...)

megéri?



2012. júl. 2. 12:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Jó hely (ahol van aki vásárol)

Jó kocsi (ami nem hagy cserben)

Jó hűtőkamra (mert ebben a dögmelegben minden megrohad 3 nap alatt)

Baromi sok szorgalom, és kitartás.

Sok indulópénz.



Megéri e?


Nagyon nem!


Foglalkozz inkább olyasmivel ami nehezebben romlik meg, és nem kell annyit válogatni meg takaritani utána.


Voltam zöldséges a nyár elején.

Mihez kezdesz egy oylan cuccal ami már akkor félig meg van rohadva amikor a nagykerből kijön...

Ez nem visszaváltós, megkapod a szart is , nem csak a szépet. Aztán válogathatsz, meg versenyezhetsz a többivel, mert 10 forintért odébbmegy a paraszt.

2012. júl. 2. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Nameg lement már a primőrszezon, teremnek a kertek, indulnak a szedd magad akciók, és sok heylen az utcán össze lehet szedni a gyümölcsöt.


Ilyenkor nyáron pangás van de nagyon a zöldségeséknél.

2012. júl. 2. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Elképzelhető, hogy bejön, de nagyon sok dolgon múlik, hogy sikeres leszel-e. Ilyenkor mindig megjelennek az egynyári zöldségesek, elbuknak egy csomó pénzt, közben rontják a régi motorosok üzletét... Szóval, mivel most írtad ki a kérdést, már most tegyél le róla. Nem vagy alkalmas erre a pályára.
2012. júl. 2. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

1. Személyi feltételek:

*Szakirányú végzettség (boltvezető, eladó)

*Egészségügyi könyv

*Foglalkozás egészségügyi orvosi szerződés

*Vállalkozási forma

2.Tárgyi feltételek:

*Üzlethelyiség

*Engedély (regisztráció)

Megfelelő kialakítás:

Zöldség forgalmazás feltételei:

Csomagolás esetén kétfázisú mosogató és kézmosó, kések

Kosármosó biztosítása: (kosárhasználat esetén)

Kukamosó biztosítása

a, Szociális helyiségek:

*fekete-fehér öltözőszekrény

*tusoló 5 fő felett

*WC előtérrel, kézmosóval

*Megfelelő ruházatb, Raktárak:

*Csomagolt élelmiszerek tárolása (polcos, vagy raklapos)

*Fagyasztott élelmiszer tárolás szakosítva

(Jégkrém forgalmazás esetén fagyasztó biztosítása)

c, Technológiai kialakítás:

A forgalmazott termékektől függően:

Zöldség forgalmazás feltételei: csomagolás esetén kétfázisú mosogató és kézmosó, kések mérleg.

Tojásforgalmazás feltételei: csomagoló üzem által előállított tojás ipari csomagolásban, lédig tojás esetén teljes jelölési tájékoztatás szükséges.

Tojás tárolás: max:18 ºC

d, Higiéniai szempontok kialakítása:

*Az adott termékek forgalmazásához kapcsolódó technológiai mosogató kialakítása

* Három méteren belül hideg- meleg vizes kézmosó

e, Eladótér kialakítás:

Szakosított áruelhelyezéssel a termék igényei szerinti hőmérsékletek biztosításával

3.Dokumentációs feltételek:

a, Nyitási engedély kérése Önkormányzattól:

* Adatlap kitöltés a forgalmazni kívánt termékek szerint

* Nyilvántartásba vétel

* A jegyző értesíti a szakhatóságokat

* és 30 napon belül visszaellenőrzés

stb stb

SZAKÉRTELEM EZ A LEGFONTOSABB,MERT AMÚGY AHOGY SOKAN BELEVÁGNAK ÉS NEM ÉRTIK MIÉRT NEM MENT NEKIK!!

A legelső válaszadóval maximálian egyetértek amúgy:)

2012. aug. 6. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!