Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Tudok-e olyat csinálni, hogy...

Tudok-e olyat csinálni, hogy normál 8órás bejelentett munka mellett egy Kft-nél dolgozom (nem saját), mellette pedig egyéni vállalkozást alapítok és ott is működök?

Figyelt kérdés

Sajnos semmi fogalmam nincs az ilyen dolgokról.

Az lenne a történet konkrétabban, hogy dolgozom egy kft-nél 8 órában bejelentve (és gyakorlatban is 8 órában :D ). Ide ilyen állami támogatásos pályázat útján vettek fel, a pályázati feltétel egy OKJ-s végzettség volt.

Most kaptam egy lehetőséget teljesen más tevékenység végzésre, idegennyelvi fordítói munkára, amihez az szükséges, hogy "számlaképes legyek", tehát ha jól értelmeztem, akkor egyéni vagy társas vállalkozásban kell, hogy dolgozzak.

Arra lennék itt kíváncsi, hogy a kettő egymás üti-e, vagy megoldható, ha pl. a 8órás munka mellett egy társas vállalkozásba felvesznek 4-órába bejelentve, vagy esetleg egyéni vállalkozást csinálok és itt "bejelentem magam" 4 órába?

Illetve a vállalkozósdinak gyakorlatban milyen költségei lennének?

2016. aug. 24. 15:21
 1/3 anonim ***** válasza:
egyéni vállalkozásként nem kell bejelentened magad sehány órába, befizeted amit be kell, ez esetedben havi 25e, azt akkor végzed amikor akarod... vállalkozást viheted te akár hétvégén is.
2016. aug. 24. 15:34
 2/3 xswerdy ***** válasza:
A munkáltatódnak be kell jelentened, ha más munkavégzésre irányuló jogviszonyt akarsz léteíteni. A munkáltató ezt jogszerűen csak akkor tilthatja meg, ha a a munkáltató érdekét sérti.
2016. aug. 24. 16:58
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi az infókat, ment a pacsi :)
2016. szept. 12. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan kereshetnék extra pénzt legálisan már meglévő, bejelentett állásom mellett?

Sziasztok! Arra gondoltam, kisebb grafikai munkákat vállalnék cégek, intézmények részére, mert ugye az állambácsi elviszi a fizetésem harmadát, ami ebből marad, azt meg gondosan be kell osztanom (sokak számára ismerős lehet :D ) Hogyan oldhatnám meg, hogy cég nélkül,...

Mik a kilátásaim az alábbi egyéni vállalkozással kapcsolatban bejelentett munka mellett személyi edzőként?

Van egy heti 38,5 oras bejelentett allasom. Mellette amint megszereztem a végzettséget szeretnék személyi edzőként egyéni vállalkozást indítani keresetkiegészítés céljából kezdezekben, későbbiekben kiderül hogy lenne-e kereslet erre. Kérdéseim: Egyéninél vane olyan...

Főállás (bejelentett 8oras) mellett ha egyeni vallalkozo (kozmetikus) leszek fizet a ceg tovabbra mindent utannam? Nekik ez nem hatrany? -Es nekem a...

Linket is megkoszonnek ha kuldotok! Tudom google ki ad mindent, de itt hatha ir valaki valamilyen uj dolgot, tanacsot! Koszonom! 25/L

Heti 40 órás bejelentett munkaviszony mellett szeretnék másodállásban egyéni vállalkozó lenni. Hogyan?

Grafikusként dolgozom napi 8 órában egy cégnél, de szeretnék egyéni vállalkozóként is ezzel foglalkozni. Mivel bejelentett munkáltatóm fizeti utánam már a tb-t és társait, ezt már nekem még egyszer nem kell. A kérdésem az lenne, hogy milyen plusz költségekkel kell...

Bejelentett munkaviszony mellett lehet KFT-t alapítani? Ez esetben vannak költségei?

Ugye ha valaki egyéni vállalkozó akkor a járulékokat fizeti a munkahelye. Kft-nél hogy van? Nagyon megköszönöm a válaszokat!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!