Kocsma nyitásánál mi a fontossági sorrend?
Fontossági sorrend:
1. Pár millió Ft kezdő tőke
2. Vállalkozói engedély, jövedéki engedély
3. Hely bérlés
4. Vendéglátós szakképesítés, vagy szakképzett alkalmazott
A többit majd a könyvelőd sorolja, elég hosszú a lista
Első az, hogy érdeklődj utána, hogy egyáltalán adnak-e
ki szeszesitalra engedélyt! (persze oké, pénz legyen
zsebbe, másnem hogy megkapd az engedélyt)
Már ott buktak a fenti tanácsok, hogy jövedéki engedélyt csak konkrét helyre adnak.
Olyan nincs, hogy van egy vállalkozásom, kérek a székhelyre jövedéki engedélyt és a jövedéki tevékenységet majd a telephelyen folytatom.
Másrészt a kocsmához nem kell jövedéki engedély.
Keressetek rá az általatok ismert kocsmákra a jövedéki engedélyesek között, nem fogjátok megtalálni:
Olvasd el az alábbi oldalakat:
Itt pedig kérhetsz ingyenesen nyitási segédletet:
Köszönöm a vàlaszokat.
Tehát érdemes keresni egy bérleményt és megbeszélni vele, hogy lefoglalom, de a papír munka miatt csak kettő hét múlva kezdem el fizetni, hisz akkor tudok csak nyitni?
A szeszesital forgalmazásáról nem sok konkrétumot találtam. Kihez kell fordulni, mik a szabályok, mennyi az átfutási idő?
A szeszes italt forgalmazó nagykerek csak a jövedéki engedély számmal rendelkező viszonteladóknak adhatnak el szeszes italt. Vagyis ha nincs jöv.eng.szám, nem tud vásárolni.
Így ha szó szerint vesszük, valóban nem a forgalmazáshoz kell a jöv.eng, hanem a vásárláshoz.
Forgalmazni lehet feketén vásárolt árut is, de nem igazán tanácsos, sokba kerülhet az! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!