Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Minden hernyóból lesz lepke?

Minden hernyóból lesz lepke?

Figyelt kérdés
2011. jún. 9. 14:45
 1/3 anonim ***** válasza:
A hernyó a lepke lárvája. Ha elég ideig él, akkor természetesen bebábozódik, és kikel belőle a felnőtt alakja.
2011. jún. 9. 15:10
 2/3 Platypus ***** válasza:
A definíció szerinti hernyók csak és kizárólag a lepkék lárvái, így belőlük más nem fejlődhet. A bábok nagy részéből viszont nem lepke kel ki, hanem parazita fürkészdarázs, aminek a lárvája belülről megeszi a hernyót.
2011. jún. 9. 17:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem nem

Ha 1napig tökkövér akkor meghal

2019. jún. 14. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Elkneria pudibunda - Milyen lepke lesz belőle?

Találtam ma egy ilyen hernyót, meg akarom várni, amíg lepke lesz, de nem tudom mire számítsak. A hernyó nevére nagy nehezen rájöttem, de nem találom sehol a belőle kifejlődő lepkét.

Miért van az, hogy idén több a lepke, mint a szúnyog? Alig-alig. Vagy csak nálunk?

A lepkék ennyire jobban bírnák a szárazságot? Mert a rovarírtók nem csak a szúnyogot írtanák... :)

Milyen lepke fajta az ami elhullajtja a szárnyát?

Egy barátnőm kint él Skóciában és ő mesélte, hogy amerre laknak ott van egy nagy mező. és reggel mikor arra mennek rengeteg lepke repked, de este felé már tele van az út azoknak a lepkéknek a szárnyával. Tudja esetleg valaki, hogy milyen fajta lepke ez? Kerestem a Google-ba de nem találtam.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!