Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya szállítása buszon?

Kutya szállítása buszon?

Figyelt kérdés

Ezt írja: Élő állat a kézipoggyász méretét meg nem haladó, állatok szállítására alkalmas, zárt szállítóeszközben díjmentesen szállítható, amely biztosítja, hogy az élő állat az utazás során nem szabadul ki, illetve az utasok ruházata, poggyásza vagy a jármű nem szennyeződik be. A fentebb említettektől eltérően (ha az utas nem kézipoggyásznak megfelelő szállítóeszközben szállítja) a kutya zárt szállítóeszköz nélkül, szájkosárral és pórázon vezetve, díjfizetés ellenében szállítható.

Na most ha én az ölemben fogom a kiskutyámat. Akkor is kell fizessek jegyet neki?

2020. aug. 27. 08:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de a szájkosár és póráz kötelező
2020. aug. 27. 08:24
 2/15 Hovarju ***** válasza:
100%

Ha zárt szállítóboxban van az öledben, nem kell neki jegy.

Ha "csak" úgy az üledben ül, akkor póráz, szájkosár érvényes jegy.

2020. aug. 27. 08:40
 3/15 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Mit nem lehet azon értelmezni, hogy zárt boxban szállításkor nem kell fizetni, minden más esetben igen?
2020. aug. 27. 08:41
 4/15 A kérdező kommentje:
De most eg csivavának hogy adjak a szájára egy szájkosarat? Nem harapós. Ekkora hülyeséget xd
2020. aug. 27. 09:13
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Attól még kell a szájkosár, mert sehogy nem tudod bizonyítani, hogy nem harapós.
2020. aug. 27. 09:15
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, ahogy az én tibeti spánielemre. XS-es is nagy rá egy kicsit, de ha nem akarom cipelni a dobozt, akkor muszáj.

Szóval vagy veszel egy hordozót (lehet táska is, nem feltétlenül kell a kemény box) vagy egy szájkosarat.

2020. aug. 27. 09:28
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
mármint hordozó táska, mielőtt megesznek.
2020. aug. 27. 09:29
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen kell. Jegy,póráz, szájkosár.

3 hónapos ölben tartott kutyával nem engedtek fel a buszra mert nem volt szájkosara. Az meg,hogy nem harap nem tudhatod 100%-ra,elég ha megijed valamitől.

2020. aug. 27. 09:39
 9/15 A kérdező kommentje:

Busszon vagyok . Sok kutyás utazott és senkinek a kutyáján

nem

volt szájkosár

2020. aug. 27. 11:02
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy mások szabálytalankodnak ez a szabály
2020. aug. 27. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

5 hónapos kölyök kutyát szeretnék volán buszon szállítani. Szerintetek felengedik a távolsági buszra, ha nem rendelkezik még oltási könyvvel?

200 km-re szeretném vinni a kicsit, de nem esett még át oltásokon. Azt olvastam, hogy ha hordozóban viszem, akkor fel kell engedniük pótdíj ellenében, de kicsit parázom, hogy ha nincs kis könyve, akkor nem engedik majd fel.

Sharpei szállítása buszon?

Hamarosan (holnap) el kéne vinnünk a sharpei kutyánkat állatorvoshoz, és ehhez távolsági buszon kell utaztatnunk (30-35 perc lenne az út csak). Eléggé félek/izgulok miatta, legfőképpen azért, mert az emberek sehogy sem tolerálják, hiába ülünk távolabb tőlünk, hiába van...

Vihetem kutyát buszon?

kölyökkutyát vinnék rajta kell neki jegyet vennem ?

Milyen feltételei vannak a vonaton és buszon szllítom a kutyát?

LEnne egy golden retriver tacsko keverék 7 hetes kiskutya mivel a kocsink befuccsolt gondoltunk rá hogy tömeg közlekedéssel hozzuk el.nemtudom kell-e egy ilyen kicsi kutyának is kell szájkosár. amugy az ut hossza vonattaldurván 2 és fél ora+ a busz még fél ora. segítenétek

Távolsági buszon lehet kutyát szállítani?

Szegedről szeretném vinni pestre a kölyök kutyámat. 9 Hetes. Szegeden sokat lenne egyedül, mert szüleim nem tudnak vele lenni. Egyetemista vagyok pesten és június elejéig vannak vizsgáim, szóval körülbelül egy hónapot kellene pesten töltenie a kiskutyának, de itt...

Buszon lehet szállítani egy ~50 kg-os kutyát?

Kutyámat ( 50kg) lehetne szállítani busszal vagy fel engednének? Kell kutya jegy vagy valami ilyesmi??

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!